Kayıtlar

Mayıs, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

COCOSTAR PASTA

Resim
MALZEMELER : 3 yumurta 2,5 çay bardağı şeker 2 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı kakao 1 paket kabartma tozu 4 çay bardağı un ISLATMAK İÇİN: 1 çay bardağı nescafeli süt KREMASI: 500 ml süt 7 kaşık irmik 50 gr tereyağı 2 vanilya 1.5 su bardağı şeker 200 gr hindistan cevizi YAPILIŞI: 26 cm lik kelepçeli kalıpta kek hamurumuzu 180 derecede pişiriyoruz Diğer tarafta hindistan cevizi hariç kremasını yapıyoruz, piştikten sonra irmikli kremanın içine hindistan cevizini koyup karıştırıyoruz Hafif soğuyan kekimizi sütle ıslatıp ılık kremayı döküyoruz Son olarak üzerine 150 gr sade çikolatayı benmari usulü eritip döküyoruz, kalıbı açmadan 1 gece buzdolabında bekletiyoruz

SUSAMLI VE HAŞHAŞLI KURABİYE

Resim
içinde çıtır çıtır haşhaş ve susamlarla beni benden alan bu kurabiyeleri  PEMBE CUPCAKE   görünce bayıldım vee direk denedim, tabii kiii sonuç mükemmel deneyin pişman olmazsınız.. MALZEMELER: (Ölçüden 2 tepsi çıkıyor, ben yarım ölçü yaptım) 250 gr tereyağ  1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı haşhaş  1 çay bardağı susam   2 çay bardağı pudra şekeri  1 yumurta   1 paket kabartma tozu  aldığı kadar un  YAPILIŞI:  öncelikle susam ve haşhaşı kavurup soğumaya bırakın  diğer tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğurup haşhaş ve susamı (iyice soğusun) ilave edin,  elinizle yuvarlak veya uzun şekil verip bir ucunu çatalla bastırın 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin  kurabiyelerin bir ucunu eritilmiş çikolataya batırın  afiyet olsun.....