Kayıtlar

Nisan, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KABAK SARMA

Resim
Malzemeler 3 tane kabak 200 gr kıyma 1 tane kuru soğan 1 fincan ince bulgur Tuz Karabiber  Hazırlanışı Kabaklar yıkanıp uzunlamasına ince dilimler yapılır  üzerleri bolca tuzlanır 2 saat bu şekilde bekletilir  bu arada yumuşayacaklar kıyma, bulgur,rende kuru soğan, tuz , karabiber yoğurulur kabaklar bol su ile yıkanıp iç harç konup sarılır ek yerleri alta gelecek şekilde tencereye dizilir 1 bardak kadar su ve yeterince sıvıyağ konup pişirilir   sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis yapılır...

ÜZÜMLÜ KURABİYE

Resim
     kurabiye sevmem diyenleri bile çıldırtacak kıyır kıyır, bayatlamayan bu nefis kurabiye arkadaşım  Emel  den, deneyin pişman olmayacaksınız. MALZEMELER:  1 paket tereyağ (margarin) 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı kuru üzüm  2 çay bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu  2 yumurta(1 tanesinin akı üzerine) aldığı kadar un üzeri için: susam (hafif kavurursanız daha lezzetli olur) YAPILIŞI: Bir yumurtanın akı ayrılıp kalan malzeme ile ele yapışmayan bir hamur yoğurulur, şekil verilen kurabiyeler önce yumurta akına daha sonra hafif kavrulmuş susama batırılıp tepsiye dizilir. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.