8 Nisan 2016 Cuma

ÜZÜMLÜ KURABİYE

 
 
 kurabiye sevmem diyenleri bile çıldırtacak kıyır kıyır, bayatlamayan bu nefis kurabiye arkadaşım Emel den, deneyin pişman olmayacaksınız.
MALZEMELER: 
1 paket tereyağ (margarin)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı kuru üzüm
 2 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu 
2 yumurta(1 tanesinin akı üzerine)
aldığı kadar un
üzeri için:
susam (hafif kavurursanız daha lezzetli olur)
YAPILIŞI:
Bir yumurtanın akı ayrılıp kalan malzeme ile ele yapışmayan bir hamur yoğurulur, şekil verilen kurabiyeler önce yumurta akına daha sonra hafif kavrulmuş susama batırılıp tepsiye dizilir.
200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.

3 yorum:

Zencefil Tasarım Evi dedi ki...

güzel bir tarif. ellerinize sağlık

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurler, gercekten cok guzel oluyir

Özgen dedi ki...

Nefis en sevdiğim kurabiyelerden biridir üzümlü kurabiye elinize sağlık sevgiler

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...