8 Kasım 2015 Pazar

EKLER





tarif daha önce bir kaç kez yayınladığım profiterol tarifi sadece krema sıkacağı ile uzun uzun sıktım, profiterolun sosu daha akıcı ekler de eritilmiş çikolata ve krema kullanarak ganaj yaptım.
MALZEMELER: 
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 fiske şeker
yarım paket margarin
3 yumurta  (küçükse 4) 
YAPILIŞI: 
1.5 suyu şeker tuz ve yağı tencereye koyup kaynatıyoruz 1.5 bardak unu ilave edip 5 dk un helvası kıvamında pişiriyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz 3 yumurtayı teker teker tahta kaşıkla hamura iyice yediriyoruz krema pompası yada kaşık yardımıyla hamuru tepsiye cevizden biraz büyük parçalar halinde koyuyoruz önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz fırını kapattıktan sonra bir süre içinde bekletiyoruz  .
KREMASI: 
3 su bardağı sut
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
vanilya pişirip soğumaya bırakıyoruz, daha sonra çırpılmış yarım pk krem şantı ekliyorum
ÇİKOLATA SOS: 
yarım pk kremayı ısıtıp içerisine 1,5 pk bitter çikolata koyup erittim..

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...