13 Ocak 2015 Salı

KIRMA TAVUK KEBABI- YUNUS EMRE AKKOR TARİFİ ile



Sef YUNUS EMRE AKKOR tarifi ile osmanli mutfagindan kırma tavuk kebabı bu aksam ev halkından tam not aldı.
MALZEMELER;
  • 1 adet bütün tavuk (ben kemiksiz ızgara but kullandım)
  • 2 adet doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş arnavut biberi
  • 100 gr tereyağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • tavukların terbiyesi için:
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 corba kaşığı tuz

YAPILIŞI:
  •  tavuklarımızı soğan rendesi ve tuzla ovuyoruz ve bir kenarda 10-15 dk beklemeye alıyoruz.
  • Tereyağımızı tencerede eritiyoruz.Terbiyeden cıkartıp iyice yıkadığımız tavuklarımızı kurulayarak kızdırdığımız tereyağın içine atıp renkleri degisene kadar arkalı önlü cevrirek kızartıyoruz.
  • Tavuklarımız kızardıktan sonra içine tuz,baharat ve arnavut biberlerimizi ekleyerek her tarafa eşit yayılmasını saglıyoruz.
  • Suyunu ekleyip altını kısarak 20-25 dk pişmeye bırakıp sonrasında sıcak olarak servis yapıyoruz.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...