13 Ocak 2015 Salı

KIRMA TAVUK KEBABI- YUNUS EMRE AKKOR TARİFİ ile



Sef YUNUS EMRE AKKOR tarifi ile osmanli mutfagindan kırma tavuk kebabı bu aksam ev halkından tam not aldı.
MALZEMELER;
  • 1 adet bütün tavuk (ben kemiksiz ızgara but kullandım)
  • 2 adet doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş arnavut biberi
  • 100 gr tereyağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • tavukların terbiyesi için:
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 corba kaşığı tuz

YAPILIŞI:
  •  tavuklarımızı soğan rendesi ve tuzla ovuyoruz ve bir kenarda 10-15 dk beklemeye alıyoruz.
  • Tereyağımızı tencerede eritiyoruz.Terbiyeden cıkartıp iyice yıkadığımız tavuklarımızı kurulayarak kızdırdığımız tereyağın içine atıp renkleri degisene kadar arkalı önlü cevrirek kızartıyoruz.
  • Tavuklarımız kızardıktan sonra içine tuz,baharat ve arnavut biberlerimizi ekleyerek her tarafa eşit yayılmasını saglıyoruz.
  • Suyunu ekleyip altını kısarak 20-25 dk pişmeye bırakıp sonrasında sıcak olarak servis yapıyoruz.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...