Kayıtlar

Kasım, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

VİŞNELİ CHEESECAKE

Resim
peynir sevmeyen birisi olarak cheesecake  yapmaya pek merakım olmadı, yıllar önce birkaç kez denemiştim ama yemediğim için çokta üzerine gitmedim.. Bu bloğum için çok büyük bir eksiklikti, dün kahveye gelecek olan komşularıma yapmakta kararlıydım ,rastgele bir tarif denedim, MALZEMELER:  2 pk saklıköy bisküvi   100 gr kadar tereyağı  500 gr labne  1 kutu krema  1 bardak toz şeker 3 yumurta 2 kaşık un   1 kaşık nişasta  YAPILIŞI:   2 pk bisküviyi erittiğim tereyağ ile birlikte rondodan geçirdim 22 cm kelepçeli kalıbın altına bardağın arka kısmı ile iyice bastırarak yerleştirdim.   sıvı malzemeleri çırpip unu ve nişastayı ekledim   bisküvilerin üzerine döküp 170 derecede 40 dk kadar fırınladım. Soğuttum üzerine hazır meyveli sosu pişirirken vişneleri koyup birlikte kaynattım ve ılık haldeyken cheesecake in üzerine döktüm.  çatlamaması için pişerken fırına 1 kase su koydum.

KARAMELLİ & KAZANDİBİLİ ETİMEK TATLISI

Resim
Çok pratik şipşak yapabileceğiniz bir tatlı, karamelli tatları seviyorum, bir de kazandibi ile birleşmişse offf... MALZEMELER:  12 adet klasik etimek  2 bardak toz şeker  2 bardak su  1 paket hazır kazandibi  3,5 bardak süt  YAPILIŞI: Etimekler kare borcama dizilir,   2 bardak şeker karamel oluncaya kadar yakılır,  2 bardak su ilave edilip şeker iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp iyice soğuması beklenir,  3,5 bardak süt ile yapılan kazandibi etimeklerin üzerine dökülür,  2 kaşık kadar pudra şekeri ekilip fırının ızgara ayarında üzeri kızartılır.

BULGUR PİLAVI- REDMOND DÜDÜKLÜ TENCERE

Resim
akıllı tencerem  REDMOND  İle denemelere devam, bulgur pilavı da gayet başarılı... MALZEMELER:  BULGUR -250 gr DOMATES -350 gr BİBER -200 gr SOĞAN -100 gr DOMATES SALÇASI -10 gr ZEYTİNYAĞI -10 ml SU -300 ml tuz-baharatlar YAPILIŞI:  zeytinyağı ve tereyağında  soğan, biberler, domatesler ve salça FRY/DEEP FRY ayarında kapak kapanmadan 10 dk pişirilir. Çalışma modu iptal edilip su-bulgur-tuz baharatlar eklenip kapak ve valf kapatılır, OATMEAL/GRAIN  olarak pişirme süresi 18 dk ayarlanır, süre bitince valf ve kapak açılır.

ISPANAKLI PUF PASTA

Resim
  SİHİRLİ PARMAKLAR EMEL  Arkadaşımın tarifi ile nefis puf pasta