Kayıtlar

Nisan, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇİLEKLİ PASTA - ARKADAŞLARIMA İKRAMLARIM

Resim
30 Yıl sonra lise arkadaşlarımla toplanmaya başladık, onları evimde ağırlamak beni çok mutlu etti, tam da çilek mevsim gelmişken çilekli pasta yapmasam olmazdı:))) bloğumda belki 5-6 tane çilekli  pasta tarifim vardır , hep aynı tarifi kullanırım ,beni mahçup etmez bir kez daha hatırlatmakta fayda var... ÇİLEKLİ PASTA MALZEMELER:       4 Y umurta      1 ba rdak  toz şeker     1 bardak un yarım bardak nişasta yarım çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu  2 kaşık KAKAO     yarım pk bitter çikolata KREMASI: 3 BARDAK SÜT 2 kaşık nişasta 1 kaşık un yarım bardak şeker 1 yumurta sarısı  2 kaşık kakao-çikolata Y APILIŞI: --yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara koyup her ikisine de yarım bardak şeker ekledim ve iyice çırptım yumurta sarılarını çırparken yarım bardakta sıcak su ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra yumurta beyazları ile karıştırdım   daha sonra kuru malzemeleri ekledim çırpma teliyle iyice karıştırp 20 cm kel

YALANCI KREM KARAMEL

Resim
Yıllardan beri çok sık yaptığım tarifini de daha önce yayınladığım yalancı krem karameli hatırlayalım istedim. 2008 yılında yayınlamışım eskimiş artık:)))   MALZEMELER:     1 litre süt  2  ka şık  nişasta 2 kaşık un 6 kaşık tozşe ker 1 yumurta vanilya KARAMEL İÇİN: ..1 su bardağından az toz şeker ..birkaç damla limon suyu YAPILIŞI : --. öncelikle şeker yakılıp 8 tane karamel kalıbının dibine paylaştırılır bunlar herhangi bir kasede olabilir çünkü fırına konmuyor. --Diğer tarafta süt,un,nişasta,yumurta,şeker ve vanilya bir tencereye konup iyice çırpılır ve ateşe konur,muhallebi kıvamına gelince karamel konmuş kaselere paylaştırılır.  --Soğuyunca ters çevrilip üzerine 1 fındık koyup servis yapılır.AFİYET OLSUNNN...

ANA YEMEKLERDEN KARIŞIK

Resim
KUŞBAŞILI PATATES HAŞLAMA                                                                DANA KAVURMA                                                                           KAVURMA                                                                    IZGARA BALIK                                                                    DAMAT PAÇASI                                                                      KARNIYARIK                                                                         ETLİ NOHUT                                                                       ETLİ PATATES 

MAGNOLİA PUDİNG

Resim
MALZEMELER:  1 litre süt   3 kaşık nişasta  2 kaşık un  1 yumurta sarısı çilek      1 bardağa yakın toz şeker   1 kutu krema     1 paket bebe bisküvisi   YAPILIŞI:    Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip hazır hale getirelim.  süt-yumurta sarısı-şeker-un ve nisastayı  tencereye koyup çırpma teli yardımıyla pişirelim.  Muhallebi piştikten sonra 5-10 dk havalandırıp 1 kutu kremayı ekleyelim ve çırpalım iyice birbirine karışmış olacak. kupların altına bisküviden 2 kaşık kadar koyduktan sonra muhallebi-meyve-bisküvi şeklinde koyup sağumaya bırakalım.  bu şekilde borcama da dökeblirsinz, tercihe göre servis yapılabilir.