Kayıtlar

Şubat, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ELMA ŞEKERİ

Resim
     Daha önce bloğumda yayınlamama rağmen tarifi bulamayınca tekrar yapıp hatırlatmak istedim. MALZEMELER:  5-6 ADET KÜÇÜK SERT ELMA   2 BARDAK TOZ ŞEKER   1 BARDAK SU  ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA KIRMIZI GIDA BOYASI   4-5 DAMLA LİMON SUYU       YAPILIŞI:   Öncelikle elmaları iyice yıkayıp, kurulayıp buzdolabına kaldırıyoruz  yarım saat kadar soğutuyoruz ki şekere bulayınca soğukluğun etkisiyle şeker donsun.   şerbeti 15-20 dk kadar kaynatıyoruz koyu kıvamda olmalı ağdalaşmalı,  elmayı batırıp kıvamı kontrol edebilirsiniz.   Buzdolabından çıkardığımız elmaları iyice kuruluyoruz ve diplerine sopa batırıyoruz. Her yeri bulanana kadar şerbetin içinde dolaştırıp yağlı kağıdın üzerine diziyorum ve soğumaya bırakıyoruz çıtır çıtır olması için  1 saat kadar bekliyoruz , daha önce yemeğe çalışırsak dişlerimize yapışabilir.

TARAÇA DOĞAL LEZZET KULÜBÜ BURSA'lı BLOG YAZARLARINI AĞIRLADI

Resim
Dün Bursa Kent Ormanı içerisinde bulunan TARAÇA DOĞAL LEZZET KULÜBÜ '  ndeydik, daha önce yazlık mekanlarında biz BURSALI BLOG YAZARLARI'nı ağırlamışlardı, bu defa yeni açtıkları kışlık mekanlarında birlikte olduk. Ormanın içerisinde şehir gürültüsünden uzak doğa ile başbaşa kalabileceğiniz bir mekan, İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIK...TIK... TARAÇA  mekan çok geniş ve gayet şık dizayn edilmişti  Mekanın sahibi sevgili MÜBERRA AKGÜN hanım'a ev sahipliği için çok teşekkür ederiz.

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL

Resim

TENCERE'' de FİNCAN KEKİ

Resim
Çok pratik bu fincan kekleri daha önce de yapıp yayınlamıştım üzerinden zaman geçmiş. yenilensin tekrar hatırlayalım istedim.  FİNCAN KEK MALZEMELER:   1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 buçuk çay bardağı tozşeker 2 çay bardağı un 1 paketten biraz az kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz vanilya 2 yemek kaşığı kakao        YAPILIŞI:   KEK hamurunu çırpıp yağladığım kahve fincanlarına paylaştırdım.  fincanları tencereye dizip yarıya kadar ılık su doldurdum   havlu ile tencerenın ağzını örtüp kapağı kapattım   20 dakika kapağı  açmadan orta ateşte kaynattım

ATAEVLER ÖZGEN BLOG YAZARLARINI AĞIRLADI...

Resim
Bu gün BURSA' nın en eski çay bahçelerinden ÖZGEN AİLE ÇAY BAHÇESİ '  nin ATAEVLER şubesindeydik, nazik davetleri için kendilerine teşekkürü borç biliriz. Harika bir kahvaltı da, harika bir mekan da arkadaşlarımızla birlikte olmak hepimizi mutlu etti. Mekan  Mimar Esat FİŞEK tarafından dekore edilmiş, özellikle şömine başında içtiğimiz kahvenin tadı unutulmayacak....H er şey için  teşekkür ederiz sayın AHMET ADEMOĞLU... değerli personelinize emekleri ve hizmetinden dolayı  teşekkür ederiz. tekrar görüşmek dileğiyle, ATAEVLER ÖZGEN  hayırlı uğurlu olsun...

NOHUTLU MANTI ÇORBASI

Resim
MALZEMELER:  Yarım kilo mantı (ben donmuş mantı kullandım)    2 bardak kadar haşlanmış nohut   1 kaşık domates salçası   1 kaşık biber salçası  yarım çay bardağı kadar sıvıyağ   tuz---nane--pul biber--limon tuzu  YAPILIŞI:    Sıvıyağda domates ve biber salçası bir süre kavrulur,pul biber eklenir   ,2 litreye yakın su ilave edilir, kaynamaya başlayınca tuz ve mantılar eklenir,   5 dk kadar sonra haşlanmış nohutlar ve limon tuzu eklenir ekşi ayarını tadına bakarak yapabilirsiniz ekşisi biraz keskin olursa daha güzel oluyor.   Mantılar pişinceye kadar kaynatılır en son nane ekilip altı kapatılır.