25 Ocak 2014 Cumartesi

SADRAZAM LOKUMU



MALZEMELER:  (dikdörtgen borcam için)

  • 5 yumurta  
  • 1 bardak toz şeker  
  • 1 fincan ılık süt  
  • 1,5 bardak un 
  • kabartma tozu-vanilya   

KREMASI:  

  • 3 bardak süt 
  • 4 tepeleme kaşık un   
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker  
  • vanilya 

ÜZERİ İÇİN:  hindistan cevizi  -süt


YAPILIŞI:   

  • kek malzemesi ile keki çırpıp yağlanmış, unlanmış dikdörtgen borcamda 170 derecede pişirin. 
  • soğumaya bırakın. 
  • kremayı pişirip soğutun, isterseniz bu esnada 1 poşet kremşanti koyup çırpabilirsiniz  
  • kek soğuyunca 12 parçaya bölün- enine -3-   , boyuna -4- parça  
  • sonra her parçayı tekrar enine kesip araya 1 kaşık krema koyup  
  • rulo yapıp, önce süte sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin....

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...