SODALI POĞAÇA
bayatlamayan, yumuşacık bir poğaça tarifi... Portakal Ağacı ndan denemiştim...
MALZEMELER:
- 1 şişe soda -oda ısısında
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak sıvıyağ
- 1 paket kuru maya (ya da 1 pk paket yaş maya)
- 2 kaşık toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
İÇ MALZEME:
ben sosisli yaptım, sosis-zeytin-peynir-patates kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
- Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü ve şekeri koyup yaş mayayı eritin.
- Üzerine sıvıyağ, soda, tuz ve un koyup yoğurun, gerektikçe un eklemeye devam ederek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru yarım saat kadar mayalandırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, ortasına dilediğiniz iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatın.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizin. Tepside de tekrar kabarıncaya kadar bekletin.
- üzerine yumurta sarısı sürüp, dilerseniz susam ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. çıkınca üzerlerini örtün...
Yorumlar
çok güzel görünüyor bayatlamamasıda çok güzel