Kayıtlar

Aralık, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

YENİ YIL HAZIRLIKLARI

Resim
Yeni Yıl yaklaşırken  eş-dost-akraba için kurabiyeler yapıldı,lokumlar süslendi, hala geç kalmış sayılmazsınız bir de bunlara göz atın derim...

Kaçırılmaması Gereken En Avantajlı Yılbaşı Fırsatları Bu Yazıda!

Resim
 Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin! Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek! 2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel ’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim! Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim. Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin fark

#yemekfırtınası 12. gün - PORTAKAL KABUĞUNDA KEK

Resim
12. gün : Portakalın suyuyla, portakalın kabuğuyla, portakal dilimleriyle, kısaca portakalın içine girdiği en ilginç tarif?? Haydi mutfağa, hazırlayıp bizlerle paylaşın. 4 portakal,    2 yumurta,   yarım bardak toz şeker, 80 gr bitter çikolata,   yarım bardak sıvıyağ    yarım bardak süt  yarım  su bardağı portakal suyu,     1 su bardağı un,    2 yemek kaşığı kakao,    kabartma tozu    YAPILIŞI:  Portakalı ortadan ikiye kesip önce bıçak yardımıyla dikkatlice içini ÇIKARIN.  KEK hamurunu çırpıp, eritilmiş çikolatayı ekleyin,   kabukların yarısına kadar doldurun  170 derecede yarım saat kadar pişirin .  bu tarifi sevgili  Tijen  'in programında görmüştüm denedim biz beğendik....

#yemekfırtınası 10.gün -MUZLU RULO PASTA

Resim
10. gün  : Çay’a davetlisiniz. Arkadaşlarınızla bir araya geldiniz, nollluuuurrrr sen …………… tarifini yap da gel dedikleri tarifiniz nedir? Haydi bu sefer bizim için hazırlayın.   ZERRİN  'cim sizin için muzlu rulo pasta yaptım,aldım geliyorum:))) MALZEMELER: 5 yumurta 4 fincan şeker 5 fincan un , 1 fincan ılık su 1 paket kabartma tozu 1 fiske tuz KREMASI: 4 bardak süt 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 6 kaşık şeker vanilya - krema soğuduktan sonra 1 paket toz krem şanti ekledim  arasına koymak için 2 tane büyük muz YAPILIŞI:oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkınca sıcakken kağıt yardımıyla rulo yapılıp bir süre soğuması beklenir.krema yapılıp ılık haldeyken toz kremşanti

#yemekfırtınası 9.GÜN ISPANAKLI PASTA

Resim
9. Gün  : Ispanak sevmiyorum diyen kalmasın Çocuğuma, eşime ıspanak yediremiyorum. Yedirmenin yöntemini ben buldum, bu tarif garantili deneyin dediğimiz tarifler tüm ıspanak sevmeyenler için geliyor.Sevgili  ZERRİN ... m MALZEMELER: 3 yumurta 1,5 bardak toz şeker yarım bardak ılık su yarım bardak sıvıyağ kabartma tozu vanilya haşlanmış, rondodan geçirilmiş, yarım bardak ıspanak 2 paket kremşanti (1 tanesini arası için kremaya ekliyorum,1 tanesini üzerine kaplıyorum) YAPILIŞI: Öncelikle 250 gr kadar ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır süzülüp rondodan geçirilir bu halde yarım su bardağı kadar oluyor.3 yumurta şekerle çırpılır yarım su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir,sıvıyağ,ıspanak püresi,2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenip hamur yapılır,yağlanmış ve tozşeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar kesilir bunlarda rondodan geçirilip üzerini süslemek için kullanı

#yemekfırtınası 7-- FASULYE KIZARTMASI

Resim
7. gün  : Kızartmanın lezzetine kim hayır diyebilir ki? Kızartmanın her hali güzel. Kızartılarak yapılan şimdiye kadar hiç denemediğiniz bir şey deneyip paylaşmaya ne dersiniz?    Demiş sevgili  ZERRİN , BEN DE ilk kez denediğim fasulye kızartmasını paylaşmak istedim. MALZEMELER   yarım kilo taze fasulye   sıvı yağ   SOS   2 tane domates  1 tane kuru soğan  3-4 diş sarımsak  YAPILIŞI:  Öncelikle fasulyeleri yıkayıp ,ayıklayıp ,doğradıktan sonra sıvı yağda kızartıp servis tabağına dizelim.  Sos için az sıvı yağ da doğradığımız soğan ve sarımsakları soteliyelim, rendelediğimiz 2 domatesi ekleyip tuzunu koyduktan sonra bir müddet kaynatalım ve fasulyelerin üzerine dökelim, afiyet olsun...

#yemekfırtınası 6.GÜN - FAKİR KEKİ-

Resim
6. gün  : Evden eksik olmaz lezzetler! En çok yaptığınız kek tarifini, bu kez de yemek fırtınası için uygulayıp paylaşır mısınız? MALZEMELER: 4 yumurta  1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı toz şeker 3 bardak un 1 pk kabartma tozu susam             YAPILIŞI: Öncelikle kek kalıbını margarin ile yağlayıp her tarafına susam ekip bekletin. Diğer tarafta kek malzemesini iyice çırpıp kalıba dökün. Kakao karıştırmak isterseniz bir kısmını ayırıp 2 kaşık kakao ve 2 kaşık kadar su ekleyip çırpın kekin üzerine döküp bıçak yardımıyla alttan üste biraz karıştırarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirin.

#YEMEKFIRTINASI 5.GÜN ELMALI RULO

Resim
5. gün  : Son dakika lezzetleri Telefon çaldı, 1 saate misafiriniz gelecek. Yemek yedik çaya geliyoruz bir şey hazırlama dediler. Kurtarıcı çay eşlikçiniz nedir? Şipşak lezzetlerinizi görelim ,demiş sevgili arkadaşım  ZERRİN . Ben bu durumda ne mi yaparım ?  MALZEMELER 3 yumurta 3 çay bardağı şeker 3 çay bardağı un yarım paket kabartma tozu İÇ MALZEME: 3-4 elma rende 3 kaşık şeker tarçın YAPILIŞI: öncelikle tepsiye büyüklüğüne göre 3-4 elma rendelenir,3 kaşık kadar şeker ve tarçın koyup karıştırılır tepsinin tabanına kaşıkla yerleştirilip üzerine çırpılan kek malzemesi dökülüp fırınlanır.Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bir bez örtülüp biraz soğuması beklenir kenarları bıçakla kurtarılıp bir yağlı kağıt yada peçetenin üzerine ters kapatılır kağıt yardımıyla rulo yapılıp üzerine pudra şekeri ekilir.

#YEMEKFIRTINASI 4.GÜN...ÜZÜMLÜ-CEVİZLİ KEK

Resim
4. gün ödevimiz:    Ev ahalisinden en çok istek alan tarifiniz nedir?  Demiş sevgili  ZERRİN . bEN DE BU GÜN SİZLERLE SIK YAPTIĞIM ÜZÜMLÜ- CEVİZLİ KEKİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM. MALZEMELER:     3 yumurta 1,5 bardak toz şeker 1 bardak süt+yoğurt karışımı yarım bardak sıvıyağ 1 paket kabartma tozu yarım bardak kuru üzüm yarım bardak ceviz 3 bardak un   YAPILIŞI:   YUmurta ve tozşeker şeker eriyinceye kadar çırpılır, süt, sıvıyağ eklenir, un ve kabartma tozu birlikte elenip ilave edilir, una bulanmış cevizler ve üzümde eklendikten sonra tahta kaşık yardımı ile fazla hırpalamadan karıştırılıp yağlanmış, unlanmış kalıba dökülür,180 derecede yarım saat kadar pişirilir.

#yemekfırtınası 3. gün YASEMİN ÇAYI

Resim
3. gün  : Kışın vazgeçilmezi Hep çay hep kahve olmaz. Kış yaklaştı. İçimizi ısıtacak bir içecek tarifi yapalım, yaratıcılığımızı konuşturalım. DEMİŞ SEVGİLİ  ZERRİN . Ben de değişik bir şey olsun YASEMİN çayı paylaşayım istedim.  Yasemin Çayının Başlıca Faydaları - Rahatlatır, uyku sorununuz varsa yatmadan 45 dk. önce bir fincan içiniz. - Stres altında olanlar ise demli olarak yasemin çayı içebilir. - Ağız kokusu giderici ve ferahlatıcıdır. - Göğsü yumşatır, Çayın Hazırlanışı:Yasemin çayı kaynatılmaz haşlama ve demleme yöntemiyle hazırlanır.Çok koyu demlerseniz veya kaynatırsanız rengi koyu olur ve tadı acılaşır.Eğer yanlışlıkla çok koyu yaptıysanız içine sıkacağınız 1-2 damla limon rengini açar tadının acılığnı alır

# yemekfırtınası 2. gün KREMŞANTİLİ KURABİYE

Resim
#‎ yemekfirtinasi‬  2. gün. Çayın en güzel eşlikçisi Dışarıda yağmur yağıyor, elinize kitabınızı almışsınız, çayın dumanı üstünde yanına hangi lezzet gider?   DEMİŞ sevgili  Zerrin  , ben çayımın yanına krem şantili kurabiye aldım yapması yemesi 10 dk. yapacaklara kolay gelsin... MALZEMELER   :   1 BARDAK SIVIYAĞ   1 PAKET TOZ KREMŞANTİ  2,5 BARDAK UN   YAPILIŞI:   TÜM MALZEME KARIŞTIRILIP YUVARLANIR 15 DK PİŞİRİLİR,KURABİYELERİMİZ HAZIR AFİYET OLSUN....

# yemekfırtınası 1. gün ilk mutfak tecrübesi-ilk tatlım SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Resim
ben  de sevgili Zerrin'in YEMEK FIRTINASI' na kapıldım, nasıl mı detayları buradan  http://www.misssgibi.com/yemek-firtinasi/   okuyabilirsiniz.Her güne 1 ödevimiz var, elimizden geldiği kadar ödevlerimizi yerine getirmeye çalışacağız. Katılmak isteyen  arkadaşlar detayları verdiğim linkten okuyup katılabilir. Evliliğimizin ilk haftasında eşimin pazar günü bir gazetede görüp benden istediği bir tatlıydı, aynen gazetedeki tarife göre yapmıştım çok ta beğenmiştik yıllarca aynı tarifle yaptım hala da eşimin en sevdiği sütlü tatlıdır, çok pratik olması da benim açımdan tercih sebebimdir. MALZEMELER: 1 kilo süt 10 kaşık irmik 12 kaşık şeker 1 pk vanilya  -tarçın YAPILIŞI: tüm malzeme tencereye konup göz göz oluncaya kadar pişirilir, ıslatılmış bir kaba dökülür soğumaya bırakılır. İstenirse araya kakaolu bisküvi koyabilirsiniz.