14 Aralık 2013 Cumartesi

#yemekfırtınası 7-- FASULYE KIZARTMASI

7. gün : Kızartmanın lezzetine kim hayır diyebilir ki? Kızartmanın her hali güzel. Kızartılarak yapılan şimdiye kadar hiç denemediğiniz bir şey deneyip paylaşmaya ne dersiniz?    Demiş sevgili ZERRİN, BEN DE ilk kez denediğim fasulye kızartmasını paylaşmak istedim.

MALZEMELER  
yarım kilo taze fasulye  
sıvı yağ  
SOS  
2 tane domates 
1 tane kuru soğan 
3-4 diş sarımsak 
YAPILIŞI: 
Öncelikle fasulyeleri yıkayıp ,ayıklayıp ,doğradıktan sonra sıvı yağda kızartıp servis tabağına dizelim. 
Sos için az sıvı yağ da doğradığımız soğan ve sarımsakları soteliyelim, rendelediğimiz 2 domatesi ekleyip tuzunu koyduktan sonra bir müddet kaynatalım ve fasulyelerin üzerine dökelim, afiyet olsun...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...