12 Kasım 2013 Salı

AYVA TATLISI






Sevgili TİJEN  bloğunda yayınladığından beri aklım bu tatlıdaydı, en son pazar günü 5 ÇAYI'nda da yapınca dayanamayıp hemen pazara koştum ayvalarımı aldım sonuç harika bir ayva tatlısı denemeyen varsa hemen denesin diyorum, işte tarif:
  
MALZEMELER:  
6 Adet orta boy ayva
2 bardak su
5 bardak şeker
ceviz-kaymak
( ben 4 ayvadan yaptığım için şekeri 3 bardak kullandım suyu 1,5 bardak koydum)

YAPILIŞI: 
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesin çekirdek yataklarını temizleyip tencereye dizin.  Üzerine suyu koyup  çekirdeklerin ve kabukların bir kısmını ekleyip 5 dakika kaynatın daha sonra şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp tencerede kalan jöleyi ortalarına paylaştırın, kaymak ve cevizle servis edin...AFİYET OLSUN

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...