Kayıtlar

Eylül, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATATESLİ-PATLICANLI BÖREK VE RULO PASTA

Resim
Bu gün pazar, tüm ev halkı evde olunca benim de mutfakta işim hiç bitmiyor tatlısı-tuzlusu-yemeği derken gece yarısı oldu işte yaptıklarımdan birkaçı   PATATESLİ KOL BÖREĞİ                                        PATLICANLI GÜL BÖREK                      http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2013/05/patlicanli-gul-borek.html                         http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2013/05/patlicanli-gul-borek.html                                            MUZLU RULO PASTA MALZEMELER: 5 yumurta 4 fincan şeker 5 fincan un , 1 fincan ılık su 1 paket kabartma tozu 1 fiske tuz KREMASI: 4 bardak süt 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 6 kaşık şeker vanilya -arasına koymak için 2 tane büyük muz YAPILIŞI:oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka ha

ETLİ PAZI SARMASI

Resim
Geçen hafta Orhangazi de yaşayan teyzemi ziyarete gittik ilk kez pazı sarması yedim gerçekten çok lezzetliydi asma yaprağına göre daha ince olması ve daha rahat sarılması cazip geldi fotoğrafladım fakat tarifin detaylarını daha sonra alacağım.

ŞEFTALİLİ ALMAN PASTA

Resim
---  MALZEMELER: (kare borcam için)   5 yumurta,  1 bardak tozşeker,  1,5 bardak un,  1 paket kabartma tozu ---KREMASI:  2 bardak süt 4 kaşık un, 3 kaşık şeker 1 paket kremşanti 1 bardak soğuk süt   üzerine pudra şekeri ---YAPILIŞI:  öncelikle kremayı yapıp soğuması için bekletin,  çok sert bir krema oluyor panik yapmayın  1 bardak sütle krem şantiyide hazırlayıp iyice soğuyan kremaya ekleyip mikserle iyice çırpın,  pütür kalmamasına dikkat edin ara kremamız hazır.   kek için 5 yumurtayla şekeri iyice çırpın   ,eleyerek ununu ve kabartma tozunu ekleyin   yağlanmış,unlanmış kare borcamda 175 derecede pişirin    Fırından çıkan kek biraz soğuyunca borcamdan çıkarıp iple arasını kesin alt parçayı tekrar alta yerleştirin    üzerine tüm kremayı boşaltın,   istenirse meyve konabilir ikinci katıda kapatıp bol pudra şekeri ekin.AFİYET OLSUUUNNN..