19 Temmuz 2013 Cuma

SAKSI KEBABI-VİŞNELİ İRMİK TATLISI / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor-2-

SAKSI  KEBABI




MALZEMELER: 
  •  2 TANE BOSTAN PATLICAN 
  • MİSKET KÖFTE  
  • 2 PATATES 
  • 2 TANE DOMATES 
  • 1 DİŞ SARIMSAK 
  • KARABİBER-TUZ  

YAPILIŞI:  
  • Patlıcanlar  alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür, 
  •  İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir, 
  • Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır. 
  • Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.  

SOS İÇİN:  
  • 2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır. 



VİŞNELİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER
  • 1 KİLO SÜT   
  • 10 KAŞIK İRMİK  
  • 12 KAŞIK TOZ ŞEKER  
ÜZERİ İÇİN:
  • 4 BARDAK VİŞNE SUYU 
  • 4 KAŞIK NİŞASTA  
  • 6 KAŞIK ŞEKER  
  • VİŞNE TANELERİ  

YAPILIŞI: 
  • Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir, 
  • Islatılmış kalıbın altına dökülür. 
  • Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir 
  • İrmikli muhallebinin üzerine dökülür 
  • Buzdolabında soğumaya bırakılır,
  • 3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...