Kayıtlar

Nisan, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İSLİM KEBABI

Resim
İSLİM KEBABI malzemeler: 4 adet patlıcan domates-biber kızartmak için sıvıyağ KÖFTESİ İÇİN: 400 GRAM kıyma 1 büyük soğan 1 dilim ekmek içi karabiber-tuz-kimyon SOS: domates salçası-su   YAPILIŞI: -Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim genişlğinde boyuna kesilir tuzlu suda beklemeye alınır. -köfte yoğurulur ister ızgara ister tavada kızartılır. ( ben mini fırın tepsisine dizip ızgara yaptım) -daha sonra patlıcanlar iyice kurulanıp bol yağda kızartılır. -Derin bir  kaseye patlıcanlar karşılıklı yerleştirilir araya köfte konarak kapatılır fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan ile sabitlenir,sos için salça sulandırılıp bir taşım kaynatılır ve fırın kabına dökülür, eğer domates kullanacaksanız domates rendelenir az sıvıyağda öldürülür suyu eklenip kaba boşaltılır.200 derecede pişirilir.

ALMAN PASTASI

Resim
BU ALMAN PASTASInın tarifini da çok sevdiğim komşum BANU'dan aldım,biz severek yedik arşivde farklı alman pastası tariflerim var bu da olsun istedim  işte tarif:   MALZEMELER: 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 pk vanilya KREMASI: 3 SU BARDAĞI SÜT 3 kaşık un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yumurta 4 kaşık şeker vanilya 1 kaşık tereyağ(ateşten aldıktan sonra) YAPILIŞI: oda ısısındaki yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeler eklenir,yağlanmış kalıba dökülür( ben dibine yağlı kağıt kestiğim 22 cm kelepçeli kalıpta pişirdim) 190 derece de 25 dk kadar pişirilir.Hafif soğuyunca ortadan ip yardımı ile ikiye kesilip araya pişip - ılınan krema konur,pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

NUTELLALI SANDVİÇ KURABİYE

Resim
Bu kurabiyeleri arkadaşım Çiğdem'de yemiştik lezzet muhteşem, tabi hemen tarif alındı evde yapıldı hem de gece yarısı,mutlaka deneyin derim pişman olmazsınız...   Ben yarım ölçü yaptım  1 tepsi kurabiye oldu    MALZEMELER:    250  gr tereyağ  1 su bardağı sıvıyağ  1,5 su bardağı pudra şekeri  2 bardak nişasta   1 pk kabartma tozu   aldığı kadar un   ARASINA VE KENARLARINA SÜRMEK İÇİN:  NUTELLA   KENARLARINI BULAMAK İÇİN :  FINDIK KIRIĞI   YAPILIŞI:  tüm malzeme ile hamuru yoğurup çok ince olmayacak şekilde açtım, çay bardağı ile yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 15 dk kadar fırınladım.  Kurabiyeler soğuyunca arasına nutella sürüp yapıştırdım, kenarlarına da nutella sürüp fındığa ve hindistan cevizine buladım.   üzerine pudra şekeri serpip servis yaptım. 

ÇİLEKLİ PASTA

Resim
PAZARDA ÇİLEKLER AL BENİ DİYE BAĞIRIYOR, normalde bu mevsimde almamaya gayret ederim ama yine dayanamayıp aldım ve bugün gelen komşularıma kahve yanına bu çilekli pastayı yaptım. pastamın tarifi daha önce de yayınladığım çilekli pastalarımla aynı. http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/05/cilekli-pasta.html      http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/05/cilekli-pasta.html