Kayıtlar

Mart, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HİNDİSTAN CEVİZLİ SARAY SARMASI

Resim
MALZEMELER: 1 kilo süt 1 bardak un 1 bardak şeker damla sakızı aromalı vanilya hindistan cevizi ceviz krem şanti YAPILIŞI: UN-ŞEKER ve süt ile muhallebimizi yapalım,vanilyayı ilave edip mikser ile 10 dakika kadar çırpalım. büyük boy borcam tepsiye bolca hindistan cevizi döküp üzerine muhallebiyi yayalım, ince bir tabaka halinde kremşanti sürüp soğumaya bırakalım. servis zamanı araya ceviz koyup kestiğimiz kareleri rulo yapalım.

FAVA-KURU BAKLA EZMESİ

Resim
MALZEMELER: 1 su bardağı kuru bakla 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı limon suyu 1 kesme şeker tuz YAPILIŞI: baklaları 1 gece önceden ılık tuzlu ve limonlu suda beklettim. soğanı küp küp doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun, 4 bardak kadar su koyup süzdüğünüz baklaları koyup tuzunu ve şekerini ekleyin yumuşayıncaya kadar pişirin(ben bu aşamaları düdüklü tencerede yaptım) piştiğinde hafif sulu kıvamda olmalı. Kalan zeytinyağını ve istediğiniz kadar limon suyunu ekleyip blendere tutun.ıslatılmış kalıba döküp mümkünse 1 gece dinlenmeye bırakın,dereotu ile servis yapabilirsiniz.

ELMALI BİSKÜVİ

Resim
bu tarifi  blogcu arkadaşlarımızdan  http://sagliklimutfak.net/etiket/elmali-biskuvi   tv de yapmıştı çok beğenmiştim birkaç kez yapmama rağmen fotoğraflayamamıştım çok pratik ve lezzeti bir bisküvi deneyin pişman olmazsınız. MALZEMELER: 1 paket kare bisküvi(ben kakaolu kullandım) 2 elma 1 bardağa yakın ceviz içi iri kırılmış tarçın 2 yumurta 1,5 çay bardağı şeker 2 çay bardağı un kabartma tozu pudra şekeri YAPILIŞI: bisküviler kare mini fırın tepsisine dizilir,üzerine elmalar ince ince dilimlenir,üzerine bol tarçın ve kırılmış cevizler konur. yumurta-şeker çırpılır,un , kabartma tozu eklenerek elle çırpılır elmaların üzerini kapatacak şekilde tepsiye yaydırılır 170 derecede 30 dk pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dk sonra çay bardağı ile kesilir,pudra şekeri ekilip servis yapılır.

GÜNEŞ ÇÖREK

Resim
BU TARİFİ  http://cahidejibek.com/2011/10/13/mayali-hamurdan-gunes-borek/#more-9556   bloğunda gördüğümden beri  hep aklımda ama denk gelmedi,dün tv programlarından birinde yapılınca bugün gözümü açtığım gibi hamuru mayaladım  aman Allahım harika bir hamur yapımı çok zevkli sonuç ise mükemmel benim gibi bir yere not edip bir ara yaparım diye bekliyorsanız şimdi tam zamanı mutlaka bu lezzeti tadın-tattırın derim.  MALZEMELER:   1 BARDAK süt    yarım bardak sıvı yağ  yarım bardak yoğurt 1 YUMURTA  1 tatlı kaşığı kuru maya  1 yemek kaşığı şeker  1 tatlı kaşığı tuz  yaklaşık 5 bardak un  İÇ MALZEME: ben patates haşlayıp az sıvı yağda 1 tane soğanla birlikte kavurdum , pul biber,nane ve karabiberle tatlandırdım.çok az maydanoz doğradım.        ARAYA SÜRMEK İÇİN: 100 GR KADAR ERİMİŞ TEREYAĞ  ÜZERİ İÇİN: 1 yumurta sarısı -1 kaşık yoğurt   YAPILIŞI:  hamur malzemesi ile hamuru yoğurup yarım saat kadar dinlendirin,hamuru merdane ile dikdörtgen olacak ş