5 Mart 2013 Salı

GÜNEŞ ÇÖREK





BU TARİFİ http://cahidejibek.com/2011/10/13/mayali-hamurdan-gunes-borek/#more-9556  bloğunda gördüğümden beri  hep aklımda ama denk gelmedi,dün tv programlarından birinde yapılınca bugün gözümü açtığım gibi hamuru mayaladım  aman Allahım harika bir hamur yapımı çok zevkli sonuç ise mükemmel benim gibi bir yere not edip bir ara yaparım diye bekliyorsanız şimdi tam zamanı mutlaka bu lezzeti tadın-tattırın derim. 
MALZEMELER:  
1 BARDAK süt   
yarım bardak sıvı yağ 
yarım bardak yoğurt
1 YUMURTA 
1 tatlı kaşığı kuru maya 
1 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
yaklaşık 5 bardak un 
  1. İÇ MALZEME: ben patates haşlayıp az sıvı yağda 1 tane soğanla birlikte kavurdum , pul biber,nane ve karabiberle tatlandırdım.çok az maydanoz doğradım.    
  2.   
  • ARAYA SÜRMEK İÇİN: 100 GR KADAR ERİMİŞ TEREYAĞ 
  • ÜZERİ İÇİN: 1 yumurta sarısı -1 kaşık yoğurt  
  • YAPILIŞI:  hamur malzemesi ile hamuru yoğurup yarım saat kadar dinlendirin,hamuru merdane ile dikdörtgen olacak şekilde açın üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp zarf şeklinde katlayın ve dolapta yarım saat ya da dondurucuda 10 dk bekletin daha sonra merdane ile tekrar açıp iç malzemeyi bolca her yerine yaydırın rulo yapıp elinizle sıkarak inceltin ve yağlı kağıt üzerinde simit şeklinde yuvarlayıp kağıtla birlikte  tepsiye yerleştirin resimdeki gibi kesikler atın yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp susam ekin tepsi mayası için bekleyip önce 180 derecede daha sonra içinin pişmesi için 170 dereceye düşürerek  pişirin.


Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...