Kayıtlar

Ocak, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

irmik muhallebili-KABAK PASTASI

Resim
geçtiğimiz günlerde kabak tatlısını fazla yapınca bitirmekte zorlandık, ne yapsam diye düşünürken eşimin en sevdiği sütlü irmik tatlısı ile birleştirmeye karar verdim tamamen uydurma; tarifi bana ait bir tatlı oldu   biz beğendik kabaklar da bitmiş oldu. MALZEMELER:  KABAK KATI İÇİN:  Ezilmiş kabak -iri kırılmış 1 paket kare bisküvi-fındık kırığı-hindistan cevizi hepsini karıştırıp beklemeye aldım..  MUHALLEBİ KATI İÇİN:  1 kil süt-10 kaşık irmik--10 kaşık şeker--vanilya ile muhallebiyi yaptım.  HAZIRLANIŞI: kelepçeli kalıbın altını hafif ıslatıp muhallebiyi  döktüm,soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine yaydım buzdolabında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yaptım.

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Resim
MALZEMELER: 1 tane orta boy  kereviz 1 tane patates 1 tane havuç zeytinyağ tuz-1 çay kaşığı toz şeker 1 tane kuru soğan YAPILIŞI: BEN genelde düdüklü tencere de pişirdiğim için alta soğanları doğruyorum, üzerine havuçları,  kereviz-patatesleri atıyorum tuzunu şekerini koyup üzerine yeterince zeytinyağı gezdiriyorum yarım çay bardağı da su ekleyip düdük indikten sonra 10 dk pişirip soğuması için servis  tabağına alıyorum.

MEYVELİ PASTA

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/05/cilekli-pasta.html  bu pasta kekini tüm pastalarımda güvenle kullanıyorum beni hiç üzmeyen bir tarif, çilekli-muzlu ve kivili yaptım,krema olarak da DAMLA SAKIZLI creme ole VE KREM ŞANTİ  kullandım , MALZEMELER 4 yumurta 1 bardak tozşeker 1 bardak un yarım bardak nişasta yarım çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu    YAPILIŞI İÇİN daha önce yayınladığım pasta tariflerime bakabilirsiniz.

BAHARATLI-TUZLU KURABİYE

Resim
http://meliha-canmoullarm.blogspot.com/2012/11/baharatlikiyir-kiyirtuzlu-kurabiye.html    hayatcafe'de gördüğüm bu kurabiyeleri  hemen denedim,gerçekten harika vazgeçemeyeceğim kıyır kıyır kurabiyelerim oldu,uzun süre bayatlamayan , çok bereketli bu kurabiyeleri mutlaka deneyin diyorum... MALZEMELER: 125 GR tereyağ veya teremyağ 1 su bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı sirke 1,5 kaşık tozşeker 1 tatlı kaşığı çörekotu 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam(ben ekledim) 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı  silme tuz 1 pk kabartma tozu(ben susam-mahlep çeşnili kullandım) 1 yumurta (beyazı içine-sarısı üzerine ) 1 tatlı kaşığı biber salçası(ben ekledim) UN YAPILIŞI: ALABİLDİĞİ KADAR UN İLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA hamuru yoğurup küçük kurabiyeler yaptım,yumurta sarısı sürüp susam ektim yağlı kağıt serilmiş  tepsiye dizip kızarana kadar pişirdim.

ACEMİ İŞİ KURABİYE

Resim
ŞEKER HAMURU ile yapılan kurabiye ve pastalardan hep uzak durdum çünkü o kadar güzel yapan arkadaşlarım var ki . Bunlar sadece oğluma ara ara yaptığım basit kurabiyelerim,elimde malzeme de olmadığı için doğaçlama yapılmış kısacası şekiller uyduruk ..  kurabiyelerin tarifi canım arkadaşım Dileğe ait  http://incisi.blogspot.com/  ,ayrıca şeker hamurlarını da hediye verdi çok teşekkür ederim arkadaşım. KURABİYE MALZEMELERİ: 125 gr tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığından az kabartma tozu 1,5 bardak un istenirse zencefil tozu yarım bardak nişasta

YILBAŞINDA NELER Mİ YAPTIM

Resim
MEYVELİ PASTA KURABİYE PATATESLİ AÇMA BÖREK ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI KISIR FIRINDA TAVUK-PİLAV