21 Kasım 2012 Çarşamba

LİMONLU TAVUK




 alt resim daha sulu ve soğanla pişirilmiş hali

butları mümkünse birkaç saat önceden derilerini çıkarıp ,yıkadıktan sonra kapaklı bir kaba alıyorum
- yarım çay bardağı sıvıyağ-
-yarım çay bardağı limon suyu
-,tuz-kekik -kırmızı biber ve birkaç diş sarımsak ile baraber karıştırıp kapağını kapatıyorum  ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyorum vaktim  yoksa çelik tencereye direk dizip yağı-limonu-baharatları ve yarım çay bardağı da suyu koyup kısık ateşte suyunu iyice çekip kızarıncaya kadar pişiriyorum. Yanına garnitür olsun derseniz patatesleri kuşbaşı doğrayıp tavuklar suyunu çekmeye başladığında ilave edip birlikte pişirebilirsiniz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...