16 Ekim 2012 Salı

KIYMALI PATATESLİ GÜL BÖREK





MALZEMELER:
1  Kilo yufka
250 gr kadar kıyma
3 tane patates
1 büyük soğan
sıvıyağ-su karışımı
YAPILIŞI:
soğan ve kıyma iyice kavrulur rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesler ve tuzu konup bir süre daha kavrulduktan sonra altı kapatılır,istenirse karabiber ekilip soğumaya bırakılır.
yufkalar 4 e bölünür yağlı-su ile ıslatılıp geniş tarafına iç harç konur rulo yapılıp gül gibi sarılır,hepsi tamamlandıktan sonra üzerlerine kalan yağlı su sürülür istenirse yumurta sarısı sürüp susam ekilir.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...