16 Eylül 2012 Pazar

KOKOSTAR TATLISI





şerbetlemeden önce
hindistancevizi ile yapılan her şeye bayılırım daha önce kurabiyesini denemiştim, Bahar hanımın bloğunda şerbetlisini görünce aklım kaldı http://cafeportakal.blogspot.com/2012/02/kokostar-tatls.html   şimdiye kadar nasıl denemedim diye de kendime kızdım muhteşem bir lezzet,hindistan cevizini seviyorsanız hiç durmayın hemen deneyin pişman olmazsınız.
MALZEMELER:
125 gram margarin (yumuşak)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 pk kakao  25 gr
yarım pk kabartma tozu
vanilya
1 fincan toz şeker
un  (yumuşak bir hamur olacak)
DOLGU MALZEMESİ
60 gr hindistancevizi
1 yumurta akı
ŞERBETİ İÇİN
2 bardak su
2 bardak şeker
1 dilim limon
YAPILIŞI
Şerbeti kaynatın ve ılınmaya bırakın
yumurta akı ve hindistancevizini karıştırıp dolgu malzemesini hazırlayın
yavaş yavaş un ekleyerek hamuru hazırlayın  
hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp avucunuzda açtırıp ortasına 1 er çay kaşığı dolgu malzemesi koyun ve yuvarlayın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derecede fırınlayın. Fırından çıktıktan 5 dk sonra ılık şerbeti üzerine döküp dinlendirin.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...