27 Ağustos 2012 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI












Birkaç haftadır pazarda kırmızı yağ biberleri bollaşmaya başladı, ,e tabi değerlendirmek lazım hemen 5 kilo alıp kahvaltılık hazırladım, kambe biberleri ise fırına koyup turşu hazırladım işte tarifler...
KAHVALTILIK  MALZEMELER:
5 kilo kırmızı yağ biberi
1 kilo sivri biber
2 bardak zeytinyağı  (zeytinyağ-çiçekyağ karışımı olabilir)
2 bardak sirke
2 kaşık tuz
3 kaşık şeker
yarım kutu domates salçası
1 baş sarımsak
YAPILIŞI:
biberleri yıkayıp kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırınlayın,kızaran biberleri  naylon poşetlere koyup ağzını bağlayıp terletin (kolay soyulması için)
büyük bir tencereye 2 bardak yağı koyup hafif kızdırın ve sirkeyi ekleyin kaynamaya başlayınca doğradığınız 1 kilo yeşil biberi ekleyin ve 20 dk sararıncaya kadar kaynatın,kırmızı biberleri soyup doğrayın ve sirkeli karışıma ekleyin,1 baş  sarımsağı soyup doğrayın ve ekleyin tuz ve şekeri koyup kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra yarım kutu domates salçasını ilave edip 5 dk kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup kaynattığınız kapakları kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın.

KAMBE BİBER TURŞUSU   -FIRINDA--
 Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayıp biraz süzdürün,daha sonra tepsiye dizip ortalarına
 1 kaşık sirke
1 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 diş doğranmış sarımsak koyup   kızdırılmış fırında 10 dk fırınlayıp sıcak sıcak kavanozlara koyun kaynatılmış kapakları kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın.

DOMATES PÜRESİ
Kemalpaşa domateslerini yıkayıp, doğrayıp , robottan geçirip az tuzla 20 dk kadar  kaynatıyorum sıcak sıcak kavanozlara koyup kaynatılmış kapakla kapatıp ters çevirip soğumaya bırakıyorum.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...