17 Temmuz 2012 Salı

REÇELLERİM

vişne reçeli

böğürtlen reçeli


şeftali  reçeli





ahududu reçeli

            incir reçeli
 çilek reçeli
              portakal reçeli


reçelleri nasıl yaptığımı daha önce yazmıştım ama tekrar soranlar oldu tekrar etmekte fayda var diyorum.
MALZEMELER:
1 kilo meyve
1 kilo şeker
1 yemek kaşığı limon suyu  ya da
3-4 tane limon tuzu
YAPILIŞI:


meyveleri ayıklayıp, yıkayıp tencereye koyuyorum,üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte şeker iyice eriyene kadar bekliyorum, şeker eriyip köpürmeye başlayınca ocağı açıp 10 dk yüksek ateşte kaynatıyorum limon tuzunu az sulandırıp ilave edip 5 dk daha (toplam 15 dk)  kaynatıp kapatıyorum.Sulu gibi gelebilir fazla kaynatıp reçelin rengini bozmayın bir süre sonra koyulaşacaktır.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...