11 Nisan 2012 Çarşamba

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ




MALZEMELER:
1 kilo kabak
zeytinyağı
1 fincan pirinç
salça-tuz-1 kesme şeker
1 tane kuru soğan
YAPILIŞI:
kabakların kabukları kazındıktan sonra kuşbaşı doğranır,tencerede yeteri kadar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur kabaklar ve salça konup birkaç kez karıştırılır suyu eklendikten sonra pirinç-tuz-şeker eklenip pişmeye bırakılır.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...