9 Nisan 2012 Pazartesi

ÇİLEKLİ-MUZLU PASTA


sosyete mantısı

pileli börek
hafta sonu eşimin doğum günüydü,çilekli pastayı onun için yaptım,pileli böreği de o kadar çok blogda gördüm ki ben yapmazsam olmaz dedim ve yaptım:))) yapılış aşamalarını daha sonra paylaşacağım.
PASTA ESKİ TARİFLERİMDEN TEKRAR KOPYALIYORUM
MALZEMELER:
4 yumurta
1 bardak tozşeker
1 bardak un
yarım bardak nişasta
yarım çay bardağı sıcak su
1 pk kabartma tozu
KREMASI:
3 BARDAK SÜT
2 kaşık nişasta
1 kaşık un
yarım bardak şeker
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
--yumurta sarılarını ve bayazlarını ayrı kaplara koyup her ikisinede yarım bardak şeker ekledim ve iyice çırptım yumurta sarılarını çırparken yarım bardakta sıcak su ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra yumurta beyazları ile karıştırdım daha sonra kuru malzemeleri ekledim çırpma teliyle iyice karıştırp 20 cm kelepçeli kalıpta 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirdim.
--kreması için önce şekerle yumurta sarısını çırpıp un ve nişastasını ekledim azar azar sütü ekleyerek karıştırıp pişirdim,soğuttum.
--üzeri içinde 1 bardak soğuk sütle kremşanti yaptım çileklerle süsleyip tart jölesi döktüm.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...