2 Nisan 2012 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI-ETLİ LAHANA SARMASI



İŞKEMBE ÇORBASININ ETLERİNİ SEVMESEM DE SÜZEREK YERİM ve de sık sık yaparım,ben ET VE BALIK KURUMU ndan jöle işkembe alıyorum,çok pratik oluyor.
MALZEMELER:
300 gr kadar jöle işkembe
2 kaşık un
tuz-su
TERBİYESİ İÇİN:
Yumurta sarısı-yarım limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
sirkeli sarımsak
YAPILIŞI:
işkembeyi tuz ve yeterince su ile düdüklü tencere de 15 dk kadar haşlıyorum daha sonra soğuk su ile sulandırdığım 2 kaşık unu kaynayan çorbaya ekleyip kıvam almasını sağlıyorum etler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini yapıyorum bir kez fokurdatıp altını kapatıyorum.Üzerine tereyağ yakıp sirkeli sarımsakla servis yapıyorum.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...