22 Mart 2012 Perşembe

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA



MALZEMELER:
1 bardak yoğurt
1 bardak yağ(yarısı eritilmiş margarin, yarısı sıvıyağ)
1 paket kabartma tozu
1 paket yaşmaya ya da kurumaya
1 yumurta -tuz
üzeri için yumurta sarısı-susam
YAPILIŞI:
tüm malzeme cıvık olacak şekilde yoğurulur ,yaş maya kullanılacaksa biraz ılık sütle eritilir,kuru maya kullanılacaksa direk una karıştırılır.Hamurun mayalanması beklemeden poğaçalar yapılıp tepsiyle mümkünse 1 gün dolapta bekletilir ertesi gün yumurtası sürülüp pişirilir,geceden yapılıp sabah gelecek misafirlere sıcak sıcak ikram edilebilecek harika bir poğaça,ben bunları bekletmeden pişirdim yine de çok güzel oldular mutlaka denenmesi gereken bir tarif...
alabildiği kadar un

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...