5 Şubat 2012 Pazar

SALÇALI BİFTEK



MALZEMELER:
kişi sayısına göre biftek
2 tane kuru soğan,(tercihen 1 avuç arpacık soğan)
4-5 tane sivri biber
2 tane domates
2 kaşık salça
sıvıyağ-tereyağ
istenirse 1-2 patates
karabiber-tuz -kekik
YAPILIŞI:
Öncelikle az sıvıyağda etlerin her iki tarafını da kızartıyorum (ben düdüklü tencerede yapıyorum) daha sonra etleri dizip üzerine sıcak su ile sulandırdığım salçayı, 2 tane doğranmış patatesi, doğranmış domatesleri, biberleri, 1 kaşık kadar tereyağını,tuzunu ve karabiberini ekleyip tencereyi kapatıyorum düdüğü kapattıktan sonra 15 dakikada etlerimiz hazır,AFİYET OLSUN...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...