31 Ocak 2012 Salı

PAPATYA TART





Geçen hafta TÜLAY arkadaşımda çok güzel bir gün geçirdik,ben bu papatya pastalara bayıldım tarifini hemen paylaşıyorum,yanlız onun kalıpları Antep'ten gelmiş yani kalıbı olan yapabilecek:))
MALZEMELER:(12 kalıp için)
4 bardak un
1 yumuşak margarin
1 bardak pudra şekeri
2 yumurta
vanilya
İÇ DOLGUSU:
2 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak pudra şekeri
2 yumurta
KREMASI:
yarım kilo süt
3 kaşık şeker
3 kaşık un
soğuyunca 1/4 margarin
vanilya
YAPILIŞI:
tart hamuru yoğurulup ceviz büyüklüğünde parçalar koparılacak ve yağlanmış tart kalıplarına yerleştirilecek,hazırlanan iç malzemeden 1 er kaşık ortalarına konup fırınlanacak. Çıktıktan sonra üzerlerine krema paylaştırılıp fıstık serpilecek.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...