27 Ocak 2012 Cuma

ELMALI TART





bundan 10-15 yıl kadar önce bu kadar fazla tarif yoktu misafir geleceği zaman da bu kadar çok ne yapsam diye düşünmezdik, benim en çok yaptığım tatlı çeşidi muzlu rulo pasta ve elmalı tart,tuzlu olarakta genelde kol böreği ve mayalı poğaçalar yapardım.Evde elmalar birikince bu tarifi hatırladım severek yedik,işte tarif::
MALZEMELER:(küçük borcam için)
yarım paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
1 yumurta
yaklaşık 2 bardak un(ele yapışmayacak parlak bir hamur olacak)
ÜZERİ İÇİN:
3-4 elma rendesi
yarım bardak tozşeker
iri kırılmış ceviz
tarçın
YAPILIŞI:elmaları rendeleyip tozşekerle birlikte pişirin,elmalar yumuşayınca ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
Tart hamurunu yoğurup mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve buzluğa koyun,diğer hamuru küçük borcam ya da tart kalıbına yerleştirin üzerine soğuyan elmalı karışımı yayın ve üzerine ayırdığınız hamuru rendeleyin 175 derecede kızarana dek pişirin.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...