SOĞANLI PÜRE VE ET SOTE


Eşimin püre anlayışı çok farklı normal sütlü,tereyağlı püreyi yemez onun püresi özeldir nasıl mı işte tarif:
 3-4 tane patates
1 tane kuru soğan
sıvıyağ-tuz
YAPILIŞI:
--patatesler soyulur kuşbaşı doğranır az suda  tuz ilavesi ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.Daha sonra patates ezici ile iyice ezilir,tavada 2-3 kaşık sıvıyağda rendelenmiş 1 tane soğan hafif kavrulur üzerine ezilen patatesler konup iyice karışması sağlanır.servis tabağına alınıp afiyetle yenir.
--Gelelim et soteye yeterince kuşbaşı dana eti az suyla düdüklü tencerede  20 dk kadar haşlanır, suyu kalmışsa başka bir kaba süzülür etlerin üzerine piyazlık doğranmış soğan , biber ve tereyağ konarak bir süre kavrulur,soğanlar iyice eriyince 2-3 tane domates ya da domates sosu eklenir, ayrılan et suyu ve tuz eklenip düdüklü tencerede tekrar 15-20 dakika daha pişirilir, ben püre ile servis yaptım,pilav ile servis yapılabilir.

Yorumlar

Nurşen Aksoy dedi ki…
Dilekcim püreyi hiç böyle denememiştim,farklı olmuş..Soğan patatese çok yakışır zaten,ellerine sağlık,nefis görünüyor...mutlu yıllar arkadaşım..
aysema dedi ki…
Ben de severim bu püreyi, hatırlattığınız için teşekkürler. Mutlu yıllar...