10 Aralık 2011 Cumartesi

TAHİNLİ PİDE (tahanlı pide)





BURSA 'ya ait enfes pide, asıl adı tahinli pidedir ama tahanlı pide, olarak anılır
sıcak yenmesi lezzetini bir o kadar daha arttırır şöyleee tahinler damağınıza yapışacak ki tadına varabilesinz.
bende bugün edirne' den gelen kuzenim için yaptım

MALZEMELER
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 tane yaşmaya
3 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak sıvıyağ
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 BARDAK TAHİN
1 bardak şeker

YAPILIŞI:1 BARDAK ILIK SÜT İLE MAYA ERİTİLİR DİĞER MALZEME KONUP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURULUR YARIM SAAT KADAR MAYALANDIRILIR,MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP TEPSİDE ORTALARI BASTIRILARAK ÇUKUR YAPILIR ,kenarlarına yumurta sarısı sürülür ortalarına 2 şer kaşık şekerli tahinden konup 200 derecede pişirilir.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...