Kayıtlar

Aralık, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

YENİ YIL KURABİYELERİ

Resim

ETİMEK TATLISI

Resim
MALZEMELER: 1 PK tuzsuz etimek 2 bardak toz şeker MUHALLEBİSİ 1 KİLO SÜT 1 bardak un 1 bardak şeker 1 diş damla sakızı(isteğe bağlı) ÜZERİ İÇİN: 1 paket kremşanti(çırptıktan sonra yarısını muhallebiye ekliyorum yarısını üzerine sürüyorum) 1 bardak süt hindistan cevizi YAPILIŞI: 2 bardak şekeri karamel oluncaya dek yakıyorum,2 bardak sıcak su ekleyip fokurdayınca kapatıp borcama dizdiğim etimeklerin üzerine döküyorum.süt-un-şekerle muhallebiyi yapıp ılınınca içine kremşantinin yarısını koyup çırpıyorum etimeklerin üzerine yayıyorum, kalan kremşantiyi üzerine sürüp soğutuyorum,BOLCA HİNDİSTAN CEVİZİ serpip servis yapıyorum.

ISPANAKLI RULO BÖREK

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2011/04/ispanakli-rulo-borek.html ddaha önce yayınladığım bir börek, yiyenlerin memnun kaldığı bir tarif olunca sık sık yapılıyor ,ıspanak bol iken mutlaka deneyin derim. 4 yufka 1 kilo ıspanak 2 tane soğan 2 kaşık un 1 kaşık toz şeker tuz karabiber sıvıyağ (zeytinyağı ve çiçekyağı ve biraz su karıştırdım) yumurta sarısı-susam YAPILIŞI: ıspanaklar temizlenip yıkandıktan sonra doğranıp 2 tane doğranmış kurusoğan,un-tuz-karabiber-şekerle birlikte iyice harmanlanacak. 1.yufka serilip arasına fırça ile yağ sürülüp 2. yufka üzerine konup oda yağlanacak ortaya malzemenin yarısı konup kenarları resimdeki gibi katlanıp rulo yapılacak diğer 2 yufkada aynı şekilde sarılıp 2 şer parmak arayla kesilecek üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam ekilerek fırınlanacak. BEN BU DEFA DİLİMLEMEDEN PİŞİRDİM VE YUFKALARIN ÜZERİNE BİRAZ UN ELEDİM.

BİSKÜVİLİ - HAVUÇ TATLISI

Resim
Malzemeler: 1 kg havuç 2 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 2 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi 1 limonun suyu Arasına dizmek için pötibör bisküvi Yapılışı: 1. Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın. 2. Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. 3. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. 4. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin

spastik çocuklar hastanesi ve rehabilitasyon merkezi

Resim
DR.AYTEN BOZKAYA SPASTİK ÇOCUK HASTANESİNİN tüm çalışanlarına ve toplantıya katılan tüm blogger arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

TAHİNLİ PİDE (tahanlı pide)

Resim
BURSA 'ya ait enfes pide, asıl adı tahinli pidedir ama tahanlı pide, olarak anılır sıcak yenmesi lezzetini bir o kadar daha arttırır şöyleee tahinler damağınıza yapışacak ki tadına varabilesinz. bende bugün edirne' den gelen kuzenim için yaptım MALZEMELER 1 bardak ılık süt 1 bardak ılık su 1 tane yaşmaya 3 kaşık toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak sıvıyağ alabildiği kadar un ÜZERİ İÇİN: 1 BARDAK TAHİN 1 bardak şeker YAPILIŞI:1 BARDAK ILIK SÜT İLE MAYA ERİTİLİR DİĞER MALZEME KONUP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURULUR YARIM SAAT KADAR MAYALANDIRILIR,MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP TEPSİDE ORTALARI BASTIRILARAK ÇUKUR YAPILIR ,kenarlarına yumurta sarısı sürülür ortalarına 2 şer kaşık şekerli tahinden konup 200 derecede pişirilir.

GÜLLÜ PASTA

Resim
Bu pastayı komşum için yaptım içi muzlu ve kivili tarifi daha önce yayınladığım çilekli pasta ile aynı http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/05/cilekli-pasta.html MALZEMELER: 4 yumurta 1 bardak tozşeker 1 bardak un yarım bardak nişasta yarım çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu KREMASI: 3 BARDAK SÜT 2 kaşık nişasta 1 kaşık un yarım bardak şeker 1 yumurta sarısı YAPILIŞI: --yumurta sarılarını ve bayazlarını ayrı kaplara koyup her ikisinede yarım bardak şeker ekledim ve iyice çırptım yumurta sarılarını çırparken yarım bardakta sıcak su ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra yumurta beyazları ile karıştırdım daha sonra kuru malzemeleri ekledim çırpma teliyle iyice karıştırp 20 cm kelepçeli kalıpta 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirdim. --kreması için önce şekerle yumurta sarısını çırpıp un ve nişastasını ekledim azar azar sütü ekleyerek karıştırıp pişirdim,soğuttum. --üzeri içinde 1 bardak soğuk sütle kremşanti yaptım çileklerle süsleyip tart jölesi döktüm.

DAMLA SAKIZLI-ELMALI KURABİYE

Resim
MALZEMELER: 1 paket margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket damla sakızlı puding (toz olarak) 2 kaşık yoğurt 1 çay kaşığı karbonat İÇ: 2-3 tane elma tozşeker tarçın ve ceviz YAPILIŞI: ELMALARI RENDELEYİP TOZ ŞEKERLE yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra cevizi ve tarçını ekleyip soğuması için bekletiyoruz. Hamur malzemesini yoğurup bir süre dolapta dinlendiriyoruz daha sonra elde poğaça yapar gibi açıp ortasına elmalı harç koyup kapatıyoruz. Beyaz kalacak şekilde pişirip biraz ılınınca üzerine pudra şekeri eliyoruz.

''ÇAY-KAHVE BAHANE'' ETKİNLİĞİ - SOSLU KEK

Resim
http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ ÖZLEM arkadaşımızın hazırladığı 'çay-kahve bahane' etkinliği için hazırladığım soslu keklerim.Kolay gelsin arkadaşım. MALZEMELER: 4 yumurta 1,5 bardak toz şeker 1 bardak süt 1 bardak sıvıyağ vanilya-kabartma tozu 3 bardak un SOS: 3 bardak süt 2 kaşık kakao yarım bardak toz şeker ÜZERİ İÇİN: hindistancevizi YAPILIŞI: öncelikle sos pişirilip soğumaya bırakılır,süt-kakao ve şeker kaynamaya başlayınca altı kısılıp 5 dk daha karıştırılarak pişirilir. kek malzemesi karıştırılıp dikdörtgen borcama dökülür ve 175 derecede kızarıncaya kadar pişirilir,soğutulur. Daha sonra küçük küpler halinde kesilir,önce soğuyan sosa daha sonra hindistancevizine bulanarak servis tabağına alınır,kolay gelsin-afiyet olsun...