23 Eylül 2011 Cuma

SALATALIK TURŞUSU


daha kışlık turşularımı kurmadım ama pazarda salatalıkları görünce dayanamayıp 3 kilo kadar salatalık yaptım ,1 kavanoza da evde olan malzemelerle karışık turşu hazırladım tarifim aynı daha öncede yayınlamıştım ama hatırlatmak için bir kez daha yazıyorum

1 kilo su için:
2 kaşık turşu tuzu
1 kaşık tozşeker
1 çay bardağı sirke
birkaç tane nohut
sarımsak
kaynatıp sıcak sıcak malzemelerin üzerine döküyorum.
7-8 gün içinde oluyor ama tam ekşisin derseniz 10 günde açıp yiyebilirsiniz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...