2 Ağustos 2011 Salı

ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ

YAĞDA KIZARTILMIŞ HALİ
FIRINLANMIŞ HALİ


MALZEMELER.:
  • 5 adet yufka
  • Sıvıyağ
  • İÇİ:
  • 3 adet haşlanmış patates(ezilecek)
  • 50 gr beyaz peynir
  • tuz
  • karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Ezilmiş patatesin içine peynir tuz karabiber ilave edip iç harcını hazırlıyoruz.
  • 5 adet yufkanın her katının arasını sıvıyağ ile yağlayıp,çaydanlık kapağıyla kesiyoruz.Hazırlanan içten ortasına koyuyoruz poğaça şeklinde kapatıyoruz.
  • Dondurucuya atıyoruz.Dondurucudan çıkarttıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp,çözülmeden fırına veriyoruz.
  • 200Cde kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İSTERSENİZ SIVIYAĞDA TAVADA DA KIZARTABİLİRSİNİZ.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...