Kayıtlar

Mayıs, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

EKMEK MAKİNESİNDE EKMEK VE KEK

Resim
HER makinenin kendi kitapçığında farklı ölçüler olduğu için tarif yazmak doğru gelmedi ben kitapçıkta yazan ölçüleri uyguladım,sonuçtan memnun kaldım,insanın özellikle ekmeğinin içinde ne olduğunu bilerek taze taze yemesi çok güzelmiş denemeler devam edecek.

TAVUKLU PATATES-PİLAV

Resim
BU akşam menüde tavuklu patates ve pilav var ne yemek yapsam diye düşünenler için fikir olur belki . Herkesin kendine göre bir pilav ölçüsü ve tekniği vardır mutlaka, ben kavurarak yaparım önceden ıslattığım için 1 bardak pirince 1,5 bardak su koyarım. Yemeği de düdüklü tencerede yaptığım için tüm malzemeyi koyup birlikte pişirdim ,tavuk -patates 1 avuç taze bezelye 2 tane doğranmış domates 1 tane kurusoğan 1 kaşık salça tuz-kekik soğanı yağla kavurup diğer malzemeleri de ekleyip 1 bardak suyunu koyup 10 dk düdüklüde pişirdim.

PAZAR KAHVALTISINA NE YAPABİLİRİM???

Resim
ISPANAKLI BÖREK KEÇİ BACAĞI ZEYTİNLİ KEK SADE TENCERE KEKİ LOKMA PATATESLİ BÖREK

YUVA MAYA 'dan HEDİYEM VAR

Resim
YUVA maya facebook sayfasında yarışmaya katılmıştım ekmek yapma makinesi kazanmışım bugün geldi çok sevinçliyim:))))

KOLAY ŞEKERPARE

Resim
MALZEMELER: 3 kaşık (yaklaşık yarım paket)yumuşak margarin 1 yumurta yarım su br irmik 1 su br un 1 çay br tozşeker yarım pk kabartma tozu ŞERBET: 2 bardak şeker 3 bardak su YAPILIŞI: tüm malzeme yoğurulup yuvarlanır,çay kaşığının sapı ile üzerlerine bastırılıp 175 derecede fırınlanır,biri sıcak biri soğuk olacak şekilde şerbetlenir, ben genelde şerbeti soğutup sıcak tatlının üzerine döküyorum.

KIYMALI LAZANYA

Resim
Malzemeler 6 yaprak lazanya 250 gram kıyma 100 gram kaşar peynir 1 tane büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası İSTENİRSE DOMATES tuz BEŞAMEL SOS: 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 100 gram kaşar peynir Hazırlanışı Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır. Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur. Kıyma ve salça(DOMATESTE DOĞRANABİLİR) ilave edilip kavrulur. tuz ilave edilip altı kapatılır. Un yağ ile kavrulur. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir. İlk yaprak serilir. Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir. En üste rendelenmiş kaşar serpilir Önceden 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

AĞLAYAN KEK

Resim
Bu tarifimi 2007 yılında bloğum yeniyken yayınlamışım fotoğraflar çok güzel olmadığı için tekrar hatırlatmak istedim, malzemelerde değişiklik yok ama yapacak olanlara kolaylık olması açısından işte tarif, MALZEMELER: KEKİ İÇİN:3 fincan un,3 fincan şeker,4 yumurta,1 paket kakao,1 paket kabartma tozu,arzuya göre 1 kaşık viski ISLATMAK İÇİN :1,5 bardak süt SOS:2,5 bardak süt,1 bardak şeker,2 kaşık un,1 paket kakao YAPILIŞI:kek için verilen malzemelerle kek yapılıp kare borcamda pişirilir,fırından çıkınca 1,5 bardak oda ısısındaki süt keke dökülüp en az 3 saat bekletilir.1 bardak sütle krem şanti yapılıp dolapta bekletilir sos pişirilip hazırlanır 3 saat sonunda kremşantinin tamamı kekin üzerine sürülür kek dilimlere bölünür ve üzerine kakaolu sos dökülür.AFİYET OLSUN...