6 Mayıs 2011 Cuma

KIYMALI LAZANYA







Malzemeler
  • 6 yaprak lazanya
  • 250 gram kıyma
  • 100 gram kaşar peynir
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İSTENİRSE DOMATES
  • tuz

BEŞAMEL SOS:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gram kaşar peynir
Hazırlanışı
  1. Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır.
  2. Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.
  3. Kıyma ve salça(DOMATESTE DOĞRANABİLİR) ilave edilip kavrulur.
  4. tuz ilave edilip altı kapatılır.
  5. Un yağ ile kavrulur.
  6. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
  7. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  8. Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
  9. İlk yaprak serilir.
  10. Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.
  11. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
  12. En üste rendelenmiş kaşar serpilir
  13. Önceden 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.


PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...