16 Nisan 2011 Cumartesi

ORMAN KEBABI






MALZEMELER:
3-4 tane patates
2 tane havuç
2 tane patlıcan
500 gr kuşbaşı et
istenirse bezelye
kurusoğan
salça-tuz-kekik
domates-biber
YAPILIŞI:

Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun.

Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyerek 2 dk. daha kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin). Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin.

Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. patlıcanları doğrayarak kızartın.BEZELYE EKLEYECEKSENİZ bu esnada katabilirsiniz 5-10 dk daha pişirdikten sonra kızarmış patlıcanları koyup bir iki tıkırdatıp ocağı kapatın ,kekik ekip domates biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.Ben yemeği erken yapmışsam servisten önce fırınlıyorum daha lezzetli oluyor.



TART TİRAMİSU

MALZEMELER 2 yumurta 1 cay bardagi seker 1 cay bardagi süt 1 cay bardagi sıvı yag 2 kasik kakao 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya ...