Kayıtlar

Nisan, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KREMŞANTİLİ KURABİYE

Resim
farklı puding çeşitleriyle yaptığım bu kurabiyeleri çok seviyoruz, bu kez kremşanti ile denedim çok pratik ve bir o kadar da lezzetli deneyin pişman olmazsınız... MALZEMELER: 1 poşet kremşanti 1 su bardağı sıvıyağ 3 bardak un hepsi bu kadar yoğurup yuvarlayın 15 dk fırınlayın kurabiyeleriniz hazır.

TAVUKLU SANDAL SEFASI

Resim
Baharın kendini göstermeye başladığı bu günlerde pazarlar çeşitli sebzelerle,otlarla dolu. kış boyunca kabak almamaya dikkat ettim ama artık patlıcan ve kabakla yapılan yemeklere de soframızda yer vermek gerekiyor bence işte size kabakla yapabileceğiniz çok hafif bir yemek: MALZEMELER: 5 TANE KABAK 1 TANE KEMİKSİZ TAVUK GÖĞSÜ BEŞAMEL SOS ( 2 yemek kaşığı un - 1.5 yemek kaşığı tereyağı- 1 su bardağı süt- 50 gr kaşar peyniri) Tuz Karabiber dereotu YAPILIŞI : öncelikl e kabaklarımızın üzerini kazıyoruz ve tuzlu suda bütün olarak haşlıyoruz, daha sonra ortadan ikiye bölüp kaşıkla ortalarını oyuyoruz.Beşamel sosumuzu yapıp haşladığımız tavuk göğsünü ekleyip biraz pişirip tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.Oyduğumuz boşluklara doldurup üzerine kaşar rendesi ve dereotu koyup fırınlıyoruz.

ÇİKOLATALI TOPLAR

Resim
Aslında bunlara truff demek haksızlık olur benim sadece evde birkaç gün yenmeyip sürüklenen kekimi değerlendirmek için uydurduğum bir tarif, aslında güzelde oldu bundan sonra kekler bayatlasada bu toplardan yapsam diyeceğim sanırım.:)))) malzemeler: yarım kalmış kek 1 paket çikolata sos yarım bardak fındık kırığı 2,5 bardak süt (çikolata sosu pişirmek için) üzerlerini süslemek için hindistan cevizi-renkli şekerler-fındık kırığı YAPILIŞI: Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip soğumaya bıraktım,diğer tarafta kalmış kekimi robottan geçirip soğuyan çikolata sosuna ekledim,fındık kırıklarını da koyup buzdolabında bir süre soğumaya bıraktım, daha sonra küçük toplar yapıp hindistan cevizine buladım.

ORMAN KEBABI

Resim
MALZEMELER: 3-4 tane patates 2 tane havuç 2 tane patlıcan 500 gr kuşbaşı et istenirse bezelye kurusoğan salça-tuz-kekik domates-biber YAPILIŞI: Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyerek 2 dk. daha kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin). Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. patlıcanları doğrayarak kızartın.BEZELYE EKLEYECEKSENİZ bu esnada katabilirsiniz 5-10 dk daha pişirdikten sonra kızarmış patlıcanları koyup bir iki tıkırdatıp ocağı kapatın ,kekik ekip domates biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.Ben yemeği erken yapmışsam servisten önce fırınlıyorum daha lezzetli oluyor.

SÜTLÜ PATATES

Resim
AKŞAMÜSTÜ çay yanına şip şak yapabileceğiniz farklı bir lezzet, MALZEMELER: 5 -6 tane patates (küp küp doğranacak) 2 bardak süt 1 bardak un 1 yumurta kabartma tozu 2 kaşık kadar sıvıyağ-tuz YAPILIŞI: Patatesler doğranıp borcama konur, süt-un-yumurta-tuz-sıvıyağ ve kabartma tozu çırpılıp patateslerin üzerine dökülüp fırınlanır, fırından çıkınca sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

RENKLİ PİRİNÇ SALATASI

Resim
FARKLI MARKA ŞALGAM SULARI İLE YAPILDIĞI İÇİN RENKLER FARKLI OLDU KOYU RENK OLMASINI İSTERSENİZ DOĞANAY MARKAYI TERCİH EDİN DERİM. 1,5 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı sade şalgam suyu(doğanay kullandım) 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 kaşık kadar nar ekşisi 3 adet ince doğranmış taze soğan dereotu istenirse 1 küçük kutu konserve mısır 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz 6-7 adet minik doğranmış kornişon turşu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1/2 limonun suyu- tuz Hazırlanışı: Pirinci bolca yıkayarak ılık suda 30 dk. bekletip süzün. Tencereye yağı koyup pirinci ekleyerek, şeffaflaşana kadar kavurun. Pirinç tane tane olunca üzerine şalgam suyunu ekleyerek, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alıp nar ekşisini katın karıştırarak pilavı demlenmeye bırakın. Pilav iyice soğuduktan sonra tüm doğranmış malzemeleri ve tuzunu ekleyerek, karıştırıp servis yapın, bu arada yağı az gelirse biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz.

MAHLEPLİ SİMİT

Resim
http://sihirli-parmaklar1.blogspot.com/2011/04/mahlepli-simitantep-usulu.html ARkadaşımın kızı Beste 'nin bloğunda tarifin orjinaline ulaşabilirsiniz,ben yinede malzemeleri hatırlatayım,harika bir lezzet ağızda dağılıyor yedikçe yemek isteyeceksiniz,mutlaka deneyin derim biz çok sevdik. Malzemeler 200 gram eker kaymak ( 1 kutu) 1 yumurta 1 büyük çay bardağı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı mahlep 2 tatlı kaşığı susam 2 tatlı kaşığı çörekotu Alabildiği kadar un-- Tuz Hazırlanışı Bütün malzemeleri karıştırıp,hamur haline getirin,küçük simitler yapın, 200 derecede fırında pişirin.Afiyet olsun :)

ISPANAKLI RULO BÖREK

Resim
Gene mi ıspanak diyeceksiniz ama ıspanaklar bitmeden değerlendirmek lazım :)))bu böreği http://www.portakalagaci.com/ adresinde görmüştüm evde de malzeme olunca hemen denedim gerçekten harika bir börek oldu bir kısmını pişirdim bir, kısmını dondurucuya koydum bereketli bir börek tavsiye ederim. Orada 5 yufka için tarif ediyordu ben 4 yufka ile yaptım malzemeyi azalttım tabi, MALZEMELER: 4 yufka 1 kilo ıspanak 2 tane soğan 2 kaşık un 1 kaşık toz şeker tuz karabiber sıvıyağ (zeytinyağı ve çiçekyağı ve biraz su karıştırdım) yumurta sarısı-susam YAPILIŞI: ıspanaklar temizlenip yıkandıktan sonra doğranıp 2 tane doğranmış kurusoğan,un-tuz-karabiber-şekerle birlikte iyice harmanlanacak. 1.yufka serilip arasına fırça ile yağ sürülüp 2. yufka üzerine konup oda yağlanacak ortaya malzemenin yarısı konup kenarları resimdeki gibi katlanıp rulo yapılacak diğer 2 yufkada aynı şekilde sarılıp 2 şer parmak arayla kesilecek üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam ekilerek fırınlanacak.