5 Nisan 2011 Salı

MAHLEPLİ SİMİT


http://sihirli-parmaklar1.blogspot.com/2011/04/mahlepli-simitantep-usulu.html ARkadaşımın kızı Beste 'nin bloğunda tarifin orjinaline ulaşabilirsiniz,ben yinede malzemeleri hatırlatayım,harika bir lezzet ağızda dağılıyor yedikçe yemek isteyeceksiniz,mutlaka deneyin derim biz çok sevdik.

Malzemeler

200 gram eker kaymak ( 1 kutu)

1 yumurta

1 büyük çay bardağı sıvıyağ

2 tatlı kaşığı mahlep

2 tatlı kaşığı susam

2 tatlı kaşığı çörekotu

Alabildiği kadar un-- Tuz

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri karıştırıp,hamur haline getirin,küçük simitler yapın, 200 derecede fırında pişirin.Afiyet olsun :)

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...