4 Mart 2011 Cuma

SUSAMLI KURABİYE


tadı ne tatlı, ne tuzlu kapalı bir kapta saklandığında haftalarca taze kalabilen harika bir atıştırmalık.

MALZEMELER:

1paket yumuşak margarin

1 yumurta+1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)

1 paket kabartma tozu

2 kaşık sirke

3 kaşık tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

2 çay kaşığı mahlep

aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN: yumurta akı-susam

YAPILIŞI:

hamur yoğurulup 10 dk kadar dolapta dinlendirilir,daha sonra hamur 2 ye ayırılıp uzun ince rulo yapılır 2-3 cm arayla bıçakla kesilip yumurta akı ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...