7 Şubat 2011 Pazartesi

TAHİNLİ SARMA



tahinle yapılan herşeyi çok sevdiğimi söylemiştim, bu tarifte benim çok eskiden beri yaptığım pişerken kokusundan dolayı herkesi kendine çeken harika bir lezzet.
MALZEMELER:
1paket margarin (eritilip soğutulacak)
1,5 bardak yoğurt
kabartma tozu--vanilya
aldığı kadar un
İÇİNE SÜRMEK İÇİN:
2 bardak tahin
2 bardak tozşeker
YAPILIŞI:
margarini eritip hafif soğuttuktan sonra tüm malzeme eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur yaklaşık 26 bezeye ayırılıp merdane ile küçük tatlı tabağı kadar açılır,şekerli tahin arasına sürülerek rulo yapılıp elle yuvarlayarak uzatılır, kendi etrafında gül böreği gibi döndürülerek tepsiye dizilir. 175 derecede fazla kızartılmadan pişirilir.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenir.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...