KIYMALI LAZANYA
Malzemeler
- 6 yaprak lazanya
- 250 gram kıyma
- 100 gram kaşar peynir
- 1 tane büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İSTENİRSE DOMATES
- tuz
BEŞAMEL SOS:
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gram kaşar peynir
Hazırlanışı
- Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır.
- Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.
- Kıyma ve salça(DOMATESTE DOĞRANABİLİR) ilave edilip kavrulur.
- tuz ilave edilip altı kapatılır.
- Un yağ ile kavrulur.
- Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
- Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
- İlk yaprak serilir.
- Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.
- Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
- En üste rendelenmiş kaşar serpilir
- Önceden 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar