21 Ekim 2010 Perşembe

NİŞASTALI AÇMA BÖREK



Bİraz uğraştırsada çok lezzetli ,bereketli ve doyurucu bir börek, içi kıymalı-tavuklu veya sebzelide hazırlanabilen kıyır kıyır bu böreğin işte tarifi:
MALZEMELER:
1 yumurta
2 fincan yoğurt
2 fincan sıvıyağ
1 fincan süt veya su
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
açmak için nişasta ,
üzeri için 1 pk margarin
YAPILIŞI:
NİŞASTA HARİÇ TÜM MALZEME İLE POĞAÇA HAMURU KIVAMINDA BİR HAMUR YOĞURup 10 dk kadar dinlendiriyorum. hamuru 30 bezeye bölüp nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açıyorum, 10 lu gruplara ayırıp[10 tane üstüste] merdane veya oklava ile 3 tane yufka açıyorum yufkaları ortadan bölüp uzun kısmına iç harcı koyup sarıyorum toplam 6 rulo oluyor tepsiye diziyorum isterseniz onlarıda bölüp 12 parça yapabilirsiniz. 1 paket margarini eritip üzerlerine döküp fırınlıyorum.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...