23 Ağustos 2010 Pazartesi

TATLILAR-REVANİ




Ramazan geldiğinden beri tatlı tüketimimiz bir hayli arttı revani-gül tatlısı-şamtatlı-şekerpare derken Ramazanı yarıladık sayılır.ÖNCELİKLE REVANİNİN TARİFİ
MALZEMELER:
3 YUMurta
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 bardak un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak yoğurt
vanilya-kabartma tozu
ŞERBET:
3 bardak şeker
3 bardak su
1 kaşık limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet yapılıp soğumaya bırakılacak,kek malzemeleri önce sıvılar çırpılıp daha sonra un-irmik -k.tozu eklenerek yağlanmış unlanmış kalıpta 175 derecede yarım saate yakın pişirilecek sıcak ve de dilimlenmiş keke soğuk şerbet dökülüp üzeri örtülüp şerbeti çekmesi sağlanacak.

TART TİRAMİSU

MALZEMELER 2 yumurta 1 cay bardagi seker 1 cay bardagi süt 1 cay bardagi sıvı yag 2 kasik kakao 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya ...