23 Ağustos 2010 Pazartesi

TATLILAR-REVANİ




Ramazan geldiğinden beri tatlı tüketimimiz bir hayli arttı revani-gül tatlısı-şamtatlı-şekerpare derken Ramazanı yarıladık sayılır.ÖNCELİKLE REVANİNİN TARİFİ
MALZEMELER:
3 YUMurta
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 bardak un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak yoğurt
vanilya-kabartma tozu
ŞERBET:
3 bardak şeker
3 bardak su
1 kaşık limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet yapılıp soğumaya bırakılacak,kek malzemeleri önce sıvılar çırpılıp daha sonra un-irmik -k.tozu eklenerek yağlanmış unlanmış kalıpta 175 derecede yarım saate yakın pişirilecek sıcak ve de dilimlenmiş keke soğuk şerbet dökülüp üzeri örtülüp şerbeti çekmesi sağlanacak.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...