Kayıtlar

Haziran, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KARIŞIK KIZARTMA

Resim
Yazın vazgeçilmez yemeklerinden kızartma, her ne kadar sağlıksız olsa da çok severek yiyoruz.

POFUDUK POĞAÇALARIM

Resim
Aynı hamurdan 2 farklı poğaça yapmıştım yuvarlaklar peynirli ve susamsız diğerleri kıymalı ve susamlı herkesin zevkine göre .arzu ettiğiniz içi kullanabilirsiniz. MALZEMELER: 2 BARDAK ILIK SÜT 1 bardak su 1 paket yaşmaya 1 bardak sıvıyağ 3 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 kiloya yakın un hamuru bu malzemelerle yapıp yarım saat kadar mayalandırıyorum daha sonra iç malzemesini koyup şekillendirip birazda tepsi mayasını bekleyip,yumurta sarısı sürüp pişirdim. bu malzemeden 2 tepsi çıkıyor.

KIYMALI PÜRELİ PASTA

Resim
EMEL Başdoğan ın tv de yayınlanan programında yaptığı bu krepli pasta gerçekten çok lezzetli oldu denemek isteyenlere tavsiye ederim. MALZEMELER: KREP İÇİN: 250 ml süt 125 gr un (1 bardak 150 gr) 2 yumurta tuz ve az şeker ( bu karışım en az 2 saat dolapta bekletilmeliymiş) hafif yağlanmış tavada 4 tane krep yapılacak. PÜRE İÇİN: 1 kilo patates (7 tane) 1 kaşık tereyağ tuz - karabiber patatesleri soyup, doğrayıp tuzlu suda haşlayıp daha sonra karabiber ve tereğayını koyup iyice eziyoruz. KIYMALI HARÇ: 500 gr kıyma 1 rende soğan 2 tane doğranmış kırmızı biber tuz-maydanoz yağsız olarak kıyma ve soğanı birlikte kavurup doğranmış kırmızı biberleride ekleyip birazdaha kavurduktan sonra maydanozlar konup altı kapatılacak. SOS: yoğurt-sıvıyağ ve sarmısak karıştırılıp sos haz

İKİ RENKLİ PUDİNG-KREMŞANTİLİ TATLILAR ETKİNLİĞİ

Resim
TATLI kriziniz tuttuğunda yapabileceğiniz pratik bir tatlı, http://mutfaktayimm.blogspot.com/ düzenlediği krem şantili tatlılar etkinliğine gönderiyorum,kolay gelsin arkadaşım. MALZEMELER: 1 paket kakaolu puding 1 paket vanilyalı puding 1 paket kremşanti süt kakaolu bisküvi meyve YAPILIŞI: kakaolu ve vanilyalı puding tarife göre pişirilir ,kupların yarısına kadar vanilyalı puding konur bisküviler rondodan geçirilir araya serpilir meyve doğranıp kakaolu pudingler paylaştırılır üzerine kremşanti yapılıp meyveyle süslenir.

KATIKLI DOLMA

Resim
Katıklı dolma sanırım Bitlis yöresine aitmiş ben komşumdan öğrenmiştim çok lezzetli hafif bir yemek hatta yemekten çok akşamüstleri yenebilecek bir salata gibi MALZEMELER: 1 su bardagi cigkoftelik ince bulgur 100 gram kadar yagsiz kiyma 1 tane rendelenmis kuru sogan 1 tatli kasigi kuru reyhan 1 cay kasigi karabiber 1 cay kasigi pulbiber 1 tatli kasigi tuz 6-7 adet kabak 2 dis sarimsak uzeri icin yeteri kadar yogurt sosu icin: 1 tatli kasigi pulbiber 1 yemek kasigi nane 2 yemek kasigi tereyagi YAPILIŞI: kıyma ,bulgur,tuz,reyhan,kuru soğan ve baharatlarla birlikte hafif el ıslatarak iç malzeme yoğurulur. Kabaklar 2 şer parmak kesilerek dolma yapar gibi oyulur ,iç malzeme elle köfte gibi sıkılarak kabakların içine doldurulur,tencereye dizilen kabaklar yaklaşık 1,5 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlanır.servis tabağına alınan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp ,sosla servis yapılır.