Kayıtlar

Mayıs, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SEMİZOTU SALATASI

Resim
semiz otunu her türlü tüketmeyi seviyorum yemeği, domatesli salatası, sarımsaklı yoğurtlu salatası sık yaptığım çeşitleri. ben bu salataya limon yerine nar ekşisi döktüm oda çok yakıştı.

PATATESLİ RULO BÖREK VE MUSKA BÖREK

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2009/01/patatesli-rulo-brek.html BU linkte tarifi daha önce yayınlamıştım favori böreklerim arasındadır muska şeklinde olanda aynı harçla yapılıp yumurta akı ve galete ununa bulanarak pişirilmiş hali. MALZEMELER: 4 yufka 6-7 patates 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta yarım paket erimiş margarin veya sıvıyağ beyaz peynir veya lor tuz-karabiber-kırmızıbiber YAPILIŞI : -patatesler haşlanır,soyulur ve çatalla yada patates ezicisiyle biraz iri kalacak şekilde ezilir. -yoğurt,yumurta,erimiş margarin veya sıvıyağ,tuz karabiber,kırmızı biber,ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp ezilen patateslere ilave edilip harç hazırlanır. -harç koyu olursa biraz sütle sulandırılabilir -bütün bir yufka masaya serilir üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip 2.yufka konur üzerine harçtan sürülür. -3.yufka konup tekrar harç sürülür,4.yufkada konup harcın hepsi sürülüp 4 yufka birden rulo yapılır -ortadan 2ye bölünüp dolaba kaldırılır hemen pişirilmeyecekse biraz donduktan sonra dilimleni

PATATES SALATASI

Resim
Patatesleri haşlayıp ezip tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırıp streç yardımıyla kalınca bir rulo yapın dolapta bekletin servis yapılacağı zaman dilim dilim kesip tabağa yerleştirin,üzerine sarmısaklı yoğurt döküp yeşilliklerle servis yapın....

BURSASPOR ŞAMPİYON

Resim

ÇİLEKLİ PASTA

Resim
bugün kahveye komşularım geldi çilek zamanı olunca tabii ki çilekli pasta ilk tercihim lezzetli bir pasta oldu işte tarif: MALZEMELER: 4 yumurta 1 bardak tozşeker 1 bardak un yarım bardak nişasta yarım çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu KREMASI: 3 BARDAK SÜT 2 kaşık nişasta 1 kaşık un yarım bardak şeker 1 yumurta sarısı YAPILIŞI: --yumurta sarılarını ve bayazlarını ayrı kaplara koyup her ikisinede yarım bardak şeker ekledim ve iyice çırptım yumurta sarılarını çırparken yarım bardakta sıcak su ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra yumurta beyazları ile karıştırdım daha sonra kuru malzemeleri ekledim çırpma teliyle iyice karıştırp 20 cm kelepçeli kalıpta 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirdim. --kreması için önce şekerle yumurta sarısını çırpıp un ve nişastasını ekledim azar azar sütü ekleyerek karıştırıp pişirdim,soğuttum. --üzeri içinde 1 bardak soğuk sütle kremşanti yaptım çileklerle süsleyip tart jölesi döktüm.

TAHİN HELVALI KURABİYE

Resim
SEVGİLi arkadaşım Didemde bu kurabiyeleri görür görmez yapmalıyım dedim http://hdidemlelezzetdenizi.blogspot.com/search/label/KURAB%C4%B0YELER SÜPER TAHİNLİ HERŞEYE BAYILIRIM BUNLARDA ÇOK LEZZETLİ OLDU. MALZEMELER: 1 paket yumuşak margarin 1 fincan sıvıyağ 1 poşet kremşanti toz halinde 1 bardak tozşeker alabildiği kadar un 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya tahin helvası YAPILIŞI: helva hariç tüm malzeme ile hamur yoğurulur cevizden büyük parçalar koparılıp avuç içinde açılıp ortasına tahin helvası konup kapatılıp tepsiye dizilir. 170 derecede pişirilip istenirse üzerine pudra şekeri ekilir.