27 Nisan 2010 Salı

ENGİNAR DOLMASI VE ÇİĞ DOLMA





enginar dolması ve ÇİĞ DOLMA dedikleri bu salatayı İzmirden misafir gelen komşumun annesi FATOŞ abladan öğrendim..Enginarlar özellikle İZMİR enginarı olacak yumuşacık yapraklari bile yeniyordu, çiğ dolma ise kısırın biraz sulu hali içinde çok bol yeşillik var taze asma yaprağına sarılarak yeniyormuş e bizde hakkını verdik sarıp sarıp yedik.Gerçekten çok şanslıyım bir komşum İzmirli bir komşum Diyarbakırlı hem doğu yemekleri hem ege yemekleri geçinip gidiyoruz:))))) çiğ dolmayı artık neredeyse her hafta yapıp yiyoruz süper...
ÇİĞ DOLMA:
2 bardak iri bulgur
3 tane kuru soğan
4 tane büyük domates
4-5 tane salatalık
maydanoz-taze soğan
2 limon suyu
sıvıyağ-tuz
taze asma yaprağı(haşlanacak)
YAPILIŞI:
2 bardak iri bulgur biraz sulu olacak şekilde sıcak suyla kabartılacak,diğer tarafta tüm malzeme küçük küçük doğranıp bulgurla karışacak yağ ve limon suyuyla tatlandırılıp asma yaprağına sarılarak yenecek.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...