8 Nisan 2010 Perşembe

SUSAMLI SİMİT-KANDİL SİMİDİ







çok sık yaptığım hem kolay bayatlamayan ,hem lezzetli, hemde bereketli bu simitleri blog yazarları toplantımızada götürmüştüm,yiyen herkes beğeniyor yapmak isteyenlere işte tarif:

MALZEMELER:

Yarım paket yumuşak margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta(sarısı içine, beyazı üzerine)

2 kaşık yoğurt

1 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı tozşeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

susam

YAPILIŞI:

Susam hariç tüm malzeme ile yumuşak bir hamur yoğurulup biraz dinlendirilir.Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp simit şekli verilir,önce yumurta akına sonra susama bulanan simitler tepsiye dizip fırınlanır.




Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...