20 Ocak 2010 Çarşamba

LAHANA TURŞUSU


daha önce yaptığım turşular tükenmeye başladı şu anda yapılabilecek lahana ve karnıbahar var,lahana çabuk olduğu için tercih ediyorum ,turşu tarifim hep aynı ama hatırlatayım.
MALZEMELER:
1 lahana doğranmış, hafif tuzla ovulmuş
bir baş sarmısak
havuç
1 lt su için :3 kaşık tuz-1 kaşık şeker-1 çay bardağı sirke kaynatıyoruz
kavanoza yerleştirdiğimiz lahanaların üzerine kaynattığımız suyu döküp kapatıyoruz,genelde 10-15 gün sonra turşu hazır.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...